Filistin’den LGBTQ örgütüne etkinlik yasağı

Filistin, yerel LGBTQ topluluğu El Qaws’ın, üyelerini Batı Şeria'da herhangi bir etkinlik düzenlemekten men etti.

Filistin’den LGBTQ örgütüne etkinlik yasağı

Filistin, yerel LGBTQ topluluğu El Qaws’ın, üyelerini Batı Şeria'da herhangi bir etkinlik düzenlemekten men etti. Gerekçe, LGBTQ etkinliklerinin Filistin toplumunun dokusuna zarar vermesi iddiası.

Tutuklama talimatı verildi

Bianet'in haberine göre, Filistin Ulusal Otoritesine bağlı güvenlik güçlerine bu tür etkinliklere katılan kişileri tutuklamaları talimatı verildi. Polis bu tutuklamaların yargılamalara yol açacağını belirten bir bildiri yayınladı.

Yasak, Filistinli “Toplumda Cinsel ve Toplumsal Cinsiyet Çeşitliliği Örgütü” El Qaws’ın, ay sonunda Nablus'taki üyeleri için bir etkinlik düzenlemeyi planladığını açıklamasının ardından geldi.

Jerusalem Post, bu ayın başlarında El Qaws’ın Nablus'ta Filistin toplumunda cinsel ve toplumsal cinsiyet çeşitliliğine odaklanan bir etkinlik düzenlediğini belirtti. Filistin polisi olay gerçekleştikten sonra olaydan haberdar edildi.

Yasağı savunurken, polis sözcüsü Luay Zreikat, bu tür faaliyetlerin "Filistin toplumunun yüksek değerlerine ve ideallerine zarar verdiğini" söyledi.

Polise bildirin çağrısı yapıldı

Zreikat, El Qaws faaliyetlerinin, “Filistin gelenekleriyle ve özellikle ağırlıklı olarak muhafazakar bir Müslüman kent olan Nablus kentiyle” çeliştiğini ekledi.

Ayrıca “Filistin toplumunda uyuşmazlık yaratmak ve sivil barışa zarar vermek için” çalışmaktan bu tür “şüpheli partileri” suçladı ve Filistinlileri bu gruba bağlı kişileri polise bildirmeye çağırdı.

Al-Qaws, filistin polisinin “kışkırtması” sonucu grubun üyelerinin şiddet tehdidi aldığını söyledi.

El Qaws: Talihsiz

Grup, yasak kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Filistin polisinin faaliyetlerimizle ilgili duyurusu çok talihsiz. Bizi Filistin toplumunu parçalara ayırmaya çalışan şüpheli bir varlık olarak suçlamaları çok garip. Al-Qaws, 2001'den beri faaliyet gösteren toplumsal cinsiyet çeşitliliği konusunda eğitici ve profesyonel programlar yürüten Filistinli bir örgüt. Bir korkutma ve tutuklama ortamı yaratma girişimini tamamen reddediyoruz.”

“Arkadaşlarımız nefret mesajı alıyor”

İsimsiz bir El Qaws üyesi Jerusalem Post’a konuşmasında, polisin açıklamasından bu yana, kendisinin ve arkadaşlarının Filistinlilerden yüzlerce tehdit ve nefret mesajı aldığını söyledi.

“Bize yapılan saldırının bir benzeri daha görülmedi, bize hain ve yozlaşmış insanlar diyorlar ve birçoğu infazımız için çağırıyor. Hayatlarımız için korkuyoruz. ”

Kudüs ve Hayfa'da ofisi bulunan ve Arap-İsrailliler ile Filistinlilerle birlikte çalışan Al-Qaws, Filistinlilerin kültürel ve sosyal değişimi için mücadele etmek, LGBTQ toplulukları inşa etmek ve cinsiyet rolü hakkında yeni fikirler geliştirmek amacıyla çalışıyor.

Etiketler
Filistin