ABD, Maduro’nun iktidarına son vermek için tüm yöntemleri kullanacak

Beyaz Saray, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun iktidarına son vermek için tüm seçeneklerin masada tuttuğunu, bu amaç doğrultusunda tüm yöntemleri kullanacağını duyurdu.

ABD, Maduro’nun iktidarına son vermek için tüm yöntemleri kullanacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesine imza attığı hatırlatılan açıklamada, “Trump yönetiminin açıkça belirttiği gibi, tüm seçenekler masada" denildi.

ABD, "Maduro’nun Venezuela'daki iktidarına son vermek", "Venezuela halkının insani yardımlara ulaşmasını sağlamaya devam etmek" ve "Venezuela'da demokratik bir iktidar geçişi sağlamak için ilgili tüm araçları kullanacak” ifadelerine yer verildi.

ABD DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERİYOR

Sputnik'in haberine göre ABD Başkanı Donald Trump dün Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesine imza attı, bu kararnameyle Beyaz Saray, ABD'den Caracas'la yapılabilecek ekonomik işlemlerin önünü tamamen kesmiş oldu.

Aynı kararname ile insani yardımlar hariç Venezuela yönetimindeki tüm yetkililerle yapılacak tüm işlemler de kısıtlanmış oldu.

ABD yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu meşru görmeyen, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido öncülüğündeki muhaliflere açık destek veriyor.

Etiketler
Venezuela Beyaz Saray Saray