Çiftler ne kadar sıklıkla seks yapmalı? Uzmanlardan mutluluk uyarısı

İngiltere'de yapılan araştırmada çiftlerin cinsel ilişki yaşama sıklıklarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Çiftler ne kadar sıklıkla seks yapmalı? Uzmanlardan mutluluk uyarısı

İlişki durumunuz ne olursa olsun, seks çoğu zaman karmaşık bir konudur.

İngiltere'de yetişkinler ve gençler üzerine yapılan bir araştırmada, birlikte yaşayan çiftler, evli çiftler ve genel olarak yaşlı insanların ne kadar sıklıkta seks yaptıklarına dair veriler ortaya kondu.

USA Today'de yer alan habere göre, araştırmalar haftada en az bir kez seks yapan çiftlerin daha mutlu olduğunu söylüyor.

Yine de, bu sayı herkes için geçerli değil. Sonuç olarak, uzmanlar bir çiftin ne kadar seks yapması gerektiğini çiftin kendisine bağlı olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, haftada bir kez seks yapmanın biraz yaşa bağlı olduğunu kaydediyor.

40 ve 50 yaşlarındaki çiftlerde bu sıklık düşme eğilimi gösterirken, 20 ila 30 yaşları arasında haftada iki kez ortalama eğilimi öne çıkıyor.

Bununla birlikte, New York Smithtown'da bulunan bir klinik psikolog ve seks terapisti olan Dr.Peter Kanaris, çiftlerin kendi cinsel yaşamları için bir ortalamaya güvenmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Kanaris, "Aslında çiftlerin kendileriyle eşleştirmek için bazı istatistiksel normlara yakalanmalarından daha önemli olan şey, buna cinsel tatmin perspektifinden bakmaktır. Eğer bir çift cinsel olarak tatmin olmuşsa, hedef budur" diyor.

Bir diğer seks terapisti Prof. Dr. Linda De Villers de aynı fikirde:

"Hem siz hem de eşinizin iyi hissettiği sıklıkta cinsel birliktelik yaşamalısınız. Eğer tatmin edici olduğunu söyleyebilirseniz, bu sıklıkla cinsel birlikteliği korumalısınız."
Ya çiftlerden biri, diğerinden daha fazla seks yapmak isterse?

Seks terapisti Kanaris, bunun en yaygın sorunlardan biri olduğunu belirtiyor.

"Cinsel partnerin arzusu düşük olduğunda, diğer partnerin egosuna bir darbe olabilir" diyen uzman, çiftlere, tatminsiz hissettikleri takdirde cinsel yaşamları hakkında dürüst, şeffaf "samimi iletişim" yapmalarını tavsiye ediyor.

Etiketler
İngiltere