Kadınların mastürbasyon yapmaları için 13 neden

Profesör Lauren Streicher, kadınların cinsel yaşamına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Kadınların mastürbasyon yapmaları için 13 neden

Çin’in Vuhan kentinden yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), dünyayı derin bir korkunun içine bıraktı.

Birçok ülke sınırlarını kapatarak karantina uygulamasına geçerken uzmanlardan da “Evden çıkmayın” uyarıları geliyor. Zira küresel bir salgına dönüşen bu hastalıkla mücadelede en etkili yöntemin sosyal mesafeyi artırma olduğu belirtiliyor.

Evde karantina sonrası cinsel hayatın nasıl olması gerektiğine dair çok sayıda araştırma ve makale yayımlandı ve yayımlanmaya devam ediyor.

Feminist yayınlardan catlakzemi'den Eflatun Meral, Northwestern Üniversitesi’nde jinekoloji ve kadın doğum alanında profesör doktor olan Lauren Streicher’in kadınların cinsel yaşamına ilişkin tavsiyelerini derledi.

Meral, Streicher’in tespitlerinden yola çıkarak, kadınların düzenli olarak mastürbasyon yapmaları için 13 nedeni şöyle sıralıyor:

1- Daha mutlu hissetmek için “Keyif almak iyi hissettirir” diyor Streicher.

İşte bu kadar basit. Her orgazmda vücut endorfin, dopamin ve oksitosin salgılar bu da bizi güzel hissettirir ve doğal bir şekilde doruğa ulaştırır.

2- Vücudunla daha barışık olmak için

İnsanın kendisini vücuduyla rahat hissetmesi esastır çünkü o hayatımız boyunca bizi bırakıp gitmeyecek nadir şeylerdendir. En iyi sonuçlar her zaman sistemli bir keşfin sonucudur: “Kadınların vücutlarını iyi tanımaları ve onu nasıl hoş tutacaklarını bilmeleri elzemdir.”

3- Cinsel yaşamda iyileşme için

Vücudumuzu keşfederken bize neyin daha çok zevk verdiğini de keşfedebiliriz. Bu da yatakta bize güven verirken, partnerimizin düşlediklerimize dâhil olmasını kolaylaştırır. Neyin hoşuna gittiğini bulursan, nereye dokunmasını istediğini de söyleyebilirsin.

4- Daha iyi bir uyku için

Neden her zaman zevk içinde kıvrıldıktan sonra kendimizi uykunun kollarına bırakırız? Çünkü her orgazm duygusal ve fiziksel gerilimleri ortadan kaldırarak vücudu boşaltırken hızlıca uykuya geçmemizi sağlar. Uzmanlar “Bizi rahatlamış ve tatmin olmuş hissettirdiği için genellikle mastürbasyondan sonra daha iyi uyuruz,” diyor. Mastürbasyon da tıpkı kitap okumak gibi uyumaya yardımcı oluyor.

5- Cinsel gerilimi rahatlatmak için

Eğer hayatınızın seks yapmamayı seçtiğiniz ya da işlerin kesat olduğu bir döneminden geçiyorsanız, mastürbasyon libidonuzu memnun etmenin en etkili yolu.

6- Regl ağrısı dahil tüm fiziksel acıları dindirmek için

“Mastürbasyon sırasında rahimde yaşanan büzülme ve kasılmalar regl boyunca kanın daha hızlı akmasını yani teorik olarak regl kramplarının azalmasını sağlar,” diyor Lauren Streicher. Her ne kadar bu teori ile ilgili çok az sayıda çalışma olsa da Streicher regl dönemi boyunca mastürbasyon yapmamak için herhangi bir sebep olmadığını, “Asla kötü bir şey değil. Eğer iyi geldiğini düşünüyorsanız hiç durmayın,” diye ifade ediyor. Hem sizce de sıcak su torbasına sarılmaktan daha keyifli bir seçenek değil mi?

7- Stres atmak için

Streicher’ın dediğine göre “Yorucu bir günün ardından yoga ya da ayak masajı gibi seni rahatlatacak her şey işe yarayacaktır. İlla cinsel bir pratik yapman gerekmez fakat seks ve mastürbasyon kesinlikle stresi atmak için en etkili yöntemlerden.” Sence de gevşemek için kulağa harika gelmiyor mu?

8 - Seks yapmadığımız zamanlarda dahi sekse hazır bir vücudumuz olması için

“Mastürbasyon yalnızca dokularımızı esnek ve sağlıklı tutmaya ya da kan dolaşımımızı hızlandırmaya yaramaz, aynı zamanda zihinsel uyarılma ve akışı da sağlar,” diyor Steicher ve şöyle devam ediyor: “Seksin ve uyarılmanın beyinde başladığını biliyoruz. Ne kadar çok seks yaparsak o kadar çok seks düşünüyoruz ve daha fazla seks yapmak istiyoruz. Eğer birisi uzun zamandır cinsel ilişkiye girmiyorsa çoğunlukla bununla ilgili düşünmeyi de bırakmış oluyor.”

9 - Hazzına katkıda bulunabilecek tonlarca oyuncak için

Eller serbest vibratörden, çantanızda utanmadan taşıyabileceğiniz ruj görünümlü vibratöre kadar her birimize uygun bir dildo var!

10 - Partnerinizle olan hazzınızı çeşitlendirmek ve her seferinde daha fazlasını istemek için

Uzmanın da söylediği gibi ne kadar fazla pratik yaparsak canımız da o kadar fazlasını isteyecektir. Bu mantıkla ne kadar mastürbasyon yaparsak cinsel hayatımızda o kadar rahat hissedecek ve keşfettiklerimizi partnerimizle paylaşma konusunda da o kadar istekli olacağız. “Mastürbasyonun beyinde libidoyu kontrol eden bölgeyi uyardığı bilinen bir gerçek.”

11- Çoklu orgazmlar için

Vücudumuzun çalışma şeklini kavramak onu tam olarak nasıl mutlu edeceğimizi anlamamızı sağlıyor. Bir kere, iki kere, üç kere… Tamamen senin elinde! Erkekler genellikle doruk noktasına seksin sonunda ulaşıyorlar fakat kadınlar zevk almaya devam ediyorlar. Öyleyse neden bir taneyle yetinelim?

12- Yan etkileri olmadığı için

“Mastürbasyonun bir tane bile kötü yan etkisi yok,” diyor Steicher. “Bu aktivitenin hiçbir zararı yok: hastalık kapma, gebe kalma ya da tiksinme ihtimaliniz yok. Kötü sonuçlara yol açmayan ve iyi hissettiren tek kötü alışkanlık diyebiliriz.”

13- Sadece ve sadece harika hissettirdiği için

Ekleyecek bir şey yok. Ajandanda yer aç ve bugün hemen başla.