Cinselliğin merak edilen yüzü: Kadınların haz noktaları...

Vücudunu tanıyan kadın ve erkek, cinsellikten o kadar zevk alır. Sağlıklı yaşamın gerekleri arasında yer alan cinselliğin merak edilen yüzü haberimizde. Kadınların haz noktaları nelerdir?

Cinselliğin merak edilen yüzü: Kadınların haz noktaları...

Vücudunu tanıyan kadın ve erkek, cinsellikten o kadar zevk alır. Sağlıklı yaşamın gerekleri arasında yer alan cinselliğin merak edilen yüzü haberimizde. Kadınların haz noktaları nelerdir?

Bir kadın kendini ve vücudunu ne kadar iyi tanırsa cinsellikten de o denli haz alır. Doğal bir ihtiyaç olan cinsellik sağlıklı bir yaşamın da gerekleri arasındadır.

Kadınların, kendini tanıması ve zevk aldıkları noktaları bilmesi partneri açısından da yarar sağlar.

Geçmişten günümüze erkek egemen bir kültür sistemi var olduğundan kadınların cinselliği ikinci plana atılmıştır. Bu neden ile kadınların zevk noktaları pek bilinmez. Özellikle medya da dahil pek çok platformda cinsellik erkek merkezlidir. Fakat bir erkeği kadına bağlayan cinsellik kadın içinde bir ihtiyaç niteliğindedir. Peki kadınların zevk noktaları nelerdir?

Bir Kadını En Hızlı Uyaran Noktalar

Kaliteli bir ilişki hiç şüphesiz ki ilişkiyi güçlendirir. İlişki açısından önemli olan bu konu çiftlerin sosyal hayatlarından sağlıklarına kadar pek çok şeyi de etkiler. Kadınlarda uyarıcı detaylar farklılık gösterse de bazı detaylar her kadın için genellenebilir. Kadınları hızlı bir biçimde uyaran zevk noktaları şöyle sıralanabilir.

-Klitoris: Kadın için en güçlü uyaranlardan biridir. Cinselliğin merkezi olarak bilinen bu nokta vajinanın hemen üst kısmında bulunur.

-G Noktası: Sıklıkla duyulan fakat pek çok kişinin tam olarak ne olduğunu bilmedikleri bu bölge vajinanın kısmen iç tarafında kalır. G noktasına prostat noktası da denir.

-U Noktası: Etkili uyarıcılardan biri olan U noktası vajinanın kenarlarıdır ve dokunulduğunda pek çok kadına büyük haz verir.

Her Şey Beyinde Başlar

İnsana zevk veren birçok şey gibi cinsellik de aslında beyinde başlar. Çünkü beyin cinselliğe kendini hazır hissettiğinde vücutta aynı eylem için kendini hazırlar. İlişkinin kaliteli olabilmesi için de basit ve etkili detaylar bulunuyor. Kadınların kendindeki bu noktaları keşfetmesi ve bunları partneri ile de paylaşması gerekir. Çünkü kadın ve erkek vücudu birbirinden farklı olarak çalışır. Birkaç ufak detay kadınların da etkilenmesine yardımcı olacaktır.

-İlişki öncesinde ya da sırasında cinsellik içeren sözler kadınları etkileyen önemli detayların başında gelir.

-İstekli bakışlar kadın bedeninde arzuyu artırır ve kadını cinselliğe hazırlar. Böylece kadın da karşısındakini ister.

-Sözler, küçük dokunuşlar ya da bakışlar kesinlikle kabalığa kaçmadan yapılması gereken eylemlerdendir. Tüm bu detaylarda kibarlık oldukça önemli bir konudur.

Kadınların boyun bölgesi genellikle onların çekim merkezleri arasında sayılır. Erkeğin nefesini boynunda hissetmek kadınları uyaran etkenler arasında sayılır. Fakat unutmamak gerekir ki kadınlar her şeyde ölçü arar. Boyuna yapılacak ufak dokunuşlar da yine kibar ve nazikçe olmalıdır. Aksi halde kontrolsüz yapılan dokunuşlar kadınlar tarafından itici kabul edilebilir.

Beklenenden az olan dokunuşlar ise isteksizliğe sebep olabilir. Bu noktada kadının erkeği yönlendirmesinde yarar vardır. Ayrıca erkeğin de partnerini tanıması başarılı sonuçları beraberinde getirir. Erkek partnerinin uyarılmaya yatkın bölgelerini zaman içerisinde keşfedip ona göre davranmayı da öğrenmelidir.

Birden Fazla Noktayla Uyarıcılığı Artırmak

İlişki esnasında erkekler genellikle sadece belli başlı noktalara odaklanır. Bu da partnerini keşfetme konusunda zorluk yaşamasına neden olabilir. Erkeğin uyarıldığı noktaların dışında kadını uyaran daha birçok bölge bulunur. Sırt bölgesine yapılan yumuşak bir masaj da bunlardan biridir.

Pek bilinmese de aslında birçok kadın için sırt bölgesi en çok uyarıcı noktalar arasında sayılır. Ayrıca kadınların zevk noktaları arasında eller ve bacaklar da unutulan fakat önemli bölgeler arasında yer alıyor. Dudaklar ise öpüşürken zevki artırmanın en kolay aracılarından biridir. Islak bir öpücük, yumuşak dokunuşlar ile birleştirildiğinde kadının tahrik olma oranı da artar.

Hazzın Sonu Olmayan Bölgelerin Keşfi

Doğru dokunuşlar ile kadınları tahrik etmenin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Erkek ve kadın bedenleri birbirinden farklı işler. Erkekler uzaktan bir bakışla tahrik olabilirken kadınlar daha çok dokunuşla tahrik olurlar. Kadın vücudunda da keşfedilmeyi bekleyen ve hazzın sonu olmayan noktalar bulunuyor.

Özellikle meme uçları kadınların en hassas noktaları arasındadır. Hemen hemen her kadın meme uçlarından uyarılır. Çünkü meme ve meme ucu okşandıkça kadın vücudunda oksitosin hormonu salgılanır. Bu hormon daha çok kadınların rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olur. Kadın, dokunuşlar ile rahatladıkça ilişki esnasında aldığı haz da artar.

Sertlikten hoşlanan kalça da kadınların zevk noktaları sıralamasında başı çeker. Her iki partner de birbirini ne kadar iyi tanırsa hazzın derecesi o kadar artar.