Çekmeköy’deki askeri araziye çöken TRT’ye yargıdan kötü haber!

TRT’ye tahsis edilen İstanbul Çekmeköy’deki ormanlık ve askeri araziye ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, imar planlarının “kamu yararına uygun olmadığı” vurgulandı.

Çekmeköy’deki askeri araziye çöken TRT’ye yargıdan kötü haber!

TRT’ye “kamu platoları kurulması için” tahsis edilen İstanbul Çekmeköy’deki ormanlık ve askeri araziye ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ülkü Sakalar ve Hatice Ülkü Özer’in Çekmeköy Kışlası’nın TRT’ye tahsis edilen 326 bin metrekarelik arazisinin imar planına karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açtığı davada 7 Temmuz 2022’de bilirkişi heyeti inceleme yapmıştı.

"AYKIRILIK TEŞKİL EDİYOR"

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, hazırlanan bilirkişi raporunda, “imar planının planlama tekniklerine aykırılık teşkil ettiği” vurgulandı.

Bilirkişi raporunun sonuç kısmında ise “İmar planının sentez çalışmasının, eşik analizi ve yönetmelikte tanımlanan analizlerin gerçekleştirmemesi nedeniyle şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı” ifade edildi.

İMAR PLANIN DURDURULMASI DA İSTENMİŞTİ

Öte yandan CHP’li Sakalar ve Özer, açtıkları davayla TRT’ye tahsis edilen ve TRT’nin Çekmeköy Film Platolarına kurduğu alanın imar planları için yürütmeyi durdurma ve iptal karar verilmesini talep etmişti.

Mahkemenin gelecek aylarda bilirkişi raporunu değerlendirerek imar planlarının akıbetine ilişkin karar vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Kışla arazisi içerisinde yer alan tarihi Said Halim Paşa Av Köşkü de TRT’ye tahsis edilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, 19’uncu yüzyılda inşa edilen ve Hazine’ye ait olan tarihi yapının TRT İstanbul Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini açıklanmıştı.

Köşk, film platolarının yönetim binası olarak kullanıyor.

Etiketler
Çekmeköy İstanbul Ekmek TRT