İstanbul'un göbeğinde ağaç katliamı: Çalışmayı yapan kişi 'burayı kiraladım' diyor, sivil polisler ormanda bekliyor

İstanbul Maltepe'de orman alanda yapılan ağaç katliamını incelemek için bölgeye giden gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından orman talanının ayrıntıları paylaştı.

İstanbul'un göbeğinde ağaç katliamı: Çalışmayı yapan kişi 'burayı kiraladım' diyor, sivil polisler ormanda bekliyor

Gazeteci Murat Ağırel, Maltepe Başıbüyük'te ormanlık bir alanda onlarca ağacın mesire alanı için kesildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Ağırel, "Orman içinde ağaçlar kesiliyor ihbarını aldık. Gittiğimizde gördüğümüz manzara yürek acıtıcıydı." dedi. Ağırel, semt sakinlerinin alanda çalışma yapan kişi ile konuştuklarını "Burayı ben kiraladım. Mesire alanı yapılacak" dediğini iddia etti. Konunun takipçisi olacağını belirten Ağırel, "Uyarıyorum, bu ormanlık alana 'çökmeye' çalışan kişilere izin verenler tarih önünde hesap verir." ifadelerini kullandı.

"BURAYI BEN KİRALADIM. MESİRE ALANI YAPILACAK"

Ağaç kesimine tepki gösteren mahallelilere çalışmayı yapan kişinin alanı kiraladığını söylediğini aktaran Ağırel, "Dün Maltepe Zümrütevler, Başıbüyük civarında bulunan orman içinde ağaçlar kesiliyor ihbarını aldık. Avukat arkadaşım Onur Cingil ile birlikte semt sakinleri ile görüştük sonra bahse konu yere gittik. Gittiğimizde gördüğümüz manzara yürek acıtıcıydı. Ağaçlar kesilmiş.

Kesilme nedeni gençleştirme çalışması mı yoksa alan açma mı veya iddia olunduğu gibi bir mesire alanı tahsisi mi yerinde görmek istedik. Zira orman içerisinde benzer yapı hali hazırda çok fazla var. Ulaştığımız bir noktada ise bir yol yapılmış ve yolun yanında bulunan ağaçlık kısım temizlenmiş. Tam mesire alanına uygun hale getirilmiş. Semt sakinleri bu alana geldiğinde çalışma yapan kişi "Burayı ben kiraladım. Mesire alanı yapılacak" demiş'' diye yazdı.

"ORMAN İÇERİSİNDE SİVİLLER BEKLİYOR"

Orman içerisinde sivil polislerin de beklediğini söyleyen Ağırel, "Tabii yurttaşlar Belediye’ye haber vermiş. Maltepe Belediyesi müdahale edince aynı kişi izin belgelerini göstermiş. Şu anda belediye sabit bir personel koymuş ve alanı bekliyor. Ancak alana taşlar getirilmiş. Neresi için bilmiyorum ama tahmin etmek zor değil. İşin ilginci orman içerisinde sivillerin beklediği ve 'giriş yasak' tabelasının olduğu alanlar var. Bekleyen kişi (memur değil bir sivil) 'size açıklama yapmak zorunda değilim' dedi ve kendisinin 'yangın çıkmaması için görevlendirilmiş' olduğunu beyan etti'' ifadelerini kullandı.

"BURAYA ÇÖKMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERENLER TARİH ÖNÜNDE HESAP VERİR"

Ağırel ayrıca şunları yazdı:

"Ben olayı araştırıyorum. Tahsis yapılan firmayı öğrendim. Tahsis belgesini de alacağım. Ancak Kartal Orman Müdürlüğü bu tahsisi neye istinaden yaptı merak ediyorum. Semt sakinleri her akşam eylem yapıyor sesini duyurabilmek adına. Uyarıyorum, bu ormanlık alana 'çökmeye' çalışan kişilere izin verenler, göz yumanlar tarih önünde hesap verir."

Etiketler
Murat Ağırel İstanbul Maltepe Polis