Şırnak Barosu'ndan 'ağaç kıyımı' tepkisi: Günlük 50 tırı aştı

Şırnak Barosu Çevre ve Kent Komisyonu Eş Sözcüsü Fadıl Tay, orman kıyımının durdurulması için yaptıkları başvurulara karşılık kesimin arttığına dikkat çekti. Tay, Şırnak'ta günde 50 tırdan fazla ağaç kesildiğini söyledi.

Şırnak Barosu'ndan 'ağaç kıyımı' tepkisi: Günlük 50 tırı aştı

Şırnak’ta ormanda ağaçların kesimine karşı çevre dernekleri ve yaşam savunucularının mücadelesi sürüyor. Orman kıyımının durdurulması için başvurularda bulunduklarına ancak ağaç kesiminin de arttığına dikkat çeken Şırnak Barosu Çevre ve Kent Komisyonu Eş Sözcüsü Fadıl Tay, talana karşı çıkmak için Cudi Yürüyüşü’ne çağrı yaptı.

Mezopotamya Ajası’nda yer alan habere göre, kesime karşı 17 Eylül Cumartesi günü yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan Tay, resmi makamlarca yapılan ‘güvenlik’ gerekçesinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek asıl gerekçenin ‘rant’ olduğunu kaydetti.

Ağaç kıyımının durdurulmasına ilişkin yaptıkları başvurulara rağmen kesimin artarak devam ettiğini ifade eden Tay, şöyle konuştu: “Daha önce günde 20-30 tır ağaç kesilirken şimdi ise günde 50 tırın üstüne çıkmış durumda. Türkiye’de bulunan birçok ekoloji hareketinin yanı sıra Barolar Birliği de bu yürüyüşümüze destek verecek. Herkesin bölgemizde devam eden ağaç kıyımına ilişkin bilgilenmesini istiyoruz. Bütün demokratik kitle örgütlerinin buna katılmasını istiyoruz. Çünkü bu doğa hepimizindir ve hepimizin bunu koruması gerekiyor.”

Etiketler
Şırnak