Bakanlık, Boğaziçi Üniversitesi için yeni imar planı hazırladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 416 ağacın bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampusu için yeni imar planı hazırladı.

Bakanlık, Boğaziçi Üniversitesi için yeni imar planı hazırladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Sarıyer’deki Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüsü için yeni imar planı hazırladı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampusu için hazırlanan imar planlarında, kampus içerisindeki birçok binanın riskli yapı olarak belirlendiği, yapıların büyük ölçüde fiziksel ömrünü tamamladığı ve bu nedenle yapıların “Olası afetlere dayanıklı olarak yenilenmesi, güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiği” belirtildi.

Bu nedenle de yeni imar planlarının hazırlandığı açıklanarak, “Yeniden inşa edilecek binalar için en çok zemin +5 kat yükseklik belirlendiği” ifade edildi. İmar planı açıklama raporunda, “Riskli yapı kararı alınmış ve acilen yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken yapıların rezerv alan olarak kullanılarak mevcut yapılaşma şartlarının korunması ve inşa faaliyetleri sırasında üniversitenin eğitim, öğretim, araştırma ve barınma faaliyetinin sürdürülebilmesi amacıyla mevcut yapılarda güçlendirme vb. işlemlerinin yapılabilmesi için yapılaşmış alanın mevcut imar yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

416 AĞAÇ YER ALIYOR

İmar planı değişikliğinin gerekçesine dair şunlar da sıralandı:

- “Plan değişikliği gerekçesi, öncelikli olarak riskli yapıların yenilenmesidir.

- Bu doğrultuda yerleşke alanının kuzeyi tamamen Öğrenci yurtlarına güneyi ise eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine ayrılması planlanmaktadır. Barınma alanlarında araç trafiği azaltılarak, meydan, açık yeşil alan gibi sosyal etkileşimi arttırıcı kullanımlar öngörülmektedir.

- Eğitim, Öğretim ve araştırma alanlarında ise araç trafiği asgari ölçüde ve yer altı otopark alanlarına giriş - çıkış ile acil durum erişimine olanak sağlayacak şekilde sınırlandırılmıştır.”

Öte yandan planlarda kampus içerisinde toplam 416 ağaç bulunduğu açıklandı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Bakanlık Üniversite