Çevre mühendislerinden ekolojik yıkımla mücadele şenliği

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Beşiktaş Belediyesi, "Ekolojik yıkımla mücadele şenliği" düzenledi. “Ekolojik yıkıma karşı hep birlikteyiz” mesajı verilen etkinlikte, ''Gezi tutukluları serbest bırakılsın'' pankartı açıldı.

Çevre mühendislerinden ekolojik yıkımla mücadele şenliği

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi ve Beşiktaş Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ekolojik yıkımla mücadele şenliği düzenledi.

Evrensel'de yer alan habere göre, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Beşiktaş’ta bulunan Sanatçılar Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, “Ekolojik yıkıma karşı hep birlikteyiz” mesajı verildi.

Şenlikte ayrıca "Ekojik yıkımla mücadele”, “Gezi tutukluları serbest bırakılsın”, “Validebağ Koru’dur koru kalacak”, “Marmara denizinde oksijen tükendi, balıklar boğuluyor” yazılı Türkiye’deki ekolojik yıkıma dikkat çeken pankartlar parka asıldı.

"EKOLOJİK YIKIMA KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ"

ÇMO İstanbul Şubesi Başkanı Selahattin Beyaz şenlikte yaptığı konuşmada, "31 Mayıs – 5 Haziran haftasının 2014 yılında Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası olarak ilan edildiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 5 Haziran Çevre Günü, aslında kutlanacak bir gün değil, ülkenin dört bir yanında yaşanan kirlilik ve ekolojik yıkıma karşı verilen mücadelenin yükseltilmesi gereken bir gündür. Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası’nın 31 Mayıs tarihinde başlamasının bizler için iki nedeni var: Bunlardan ilki 31 Mayıs 2011’de Hopa’da HES’ler ve yarattığı ekolojik yıkıma karşı mücadele veren ve bir miting esnasında maruz kaldığı biber gazı sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren ekoloji aktivisti ve emekli öğretmen Metin Lokumcu, ikincisi ise ülkenin en kitlesel hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi’nin yıldönümü olmasıdır" dedi.

''MEGA PROJELER EKOLOJİK YIKIMA NEDEN OLMUŞTUR VE OLACAKTIR''

Beyaz ayrıca “Biz en büyük ekolojik yıkıma karşı mücadele olan Gezi sürecinİ ekolojik yıkımla mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edip 5 Haziran’la birleştirip bu haftayı ekolojik yıkımla mücadele haftası olarak tanımlıyoruz” diyen Beyaz, "Bu hafta boyunca değişik etkinlikler yapıyoruz. Ülkedeki dünyadaki ekolojik yıkıma karşı mücadeleye dikkat çekmeye çalışıyoruz. İstanbul’da özellikle son 10 yıldır “Mega Projeler” adı altında hayata geçirilen Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı ve henüz yapımına başlanmayan Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi, İstanbul’un su havzalarını, tarım alanlarını, ormanları ve meraları yapılaşmaya açarak büyük bir ekolojik yıkıma neden olmuştur ve olacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Beşiktaş İstanbul Lula