Tire'de mermer ocağına halk engeli! ÇED toplantısına izin verilmedi

Tire ilçesinin Kartal Dağı’nda açılmak istenen mermer ocağı için yapılacak olan ÇED toplantısı, köylüler ve ekolojistler tarafından engellendi.

Tire'de mermer ocağına halk engeli! ÇED toplantısına izin verilmedi

İzmir’in Tire ilçesi Büyükkale ve Küçükkale mahalleleri yakınındaki Kartal Dağı’nda açılmak istenen mermer ocağına karşı olan köylüler bugün gerçekleşmesi beklenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısına izin vermedi.

Toplantı öncesi Küçükkale Mahallesi meydanında toplanan köylülere çevre bölgelerden gelen birçok yurttaş da destek verdi.

''İZİN VERMEYECEĞİZ''

Burada konuşan Kartaldağı Koruma Platformu Sözcüsü Zeynel Aydın, 20 kişi istihdam edilecek diye dağların katledilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Başımıza musallat oldunuz, sizi istemiyoruz. Yanımızdaki maden ocağı 10 yıldır bölgeyi mahvediyor zaten. Buradaki madeni defalarca şikayet ettik. Hiçbir sonuç çıkmadı. Biz maden ocağının açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

''BİLGİLENDİRME DEĞİL DAYATMA''

“Benim yaşam alanıma müdahale etmeye utanmıyor musunuz?” diyen köylülerden Serdar Şen ise “Yaptığınız anayasaya aykırı. Anayasayı nasıl çiğneyeceğinizi mi anlatmaya geldiniz. Bu bilgilendirme değil dayatma, sadece parayı tanıyorsunuz. Akşam çocuğunuzun yüzüne nasıl bakacaksınız?” ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLER TOPLANTIYA KATILMADI

Yurttaşlar ÇED toplantısı yapılacak olan çadıra girmezken, bakanlık ve şirket yetkilileri toplantının yapılamadığına dair tutanak tuttu. Valilik yetkililerin hazırladığı tutanağı imzalarken, köylüler ve çevre örgütleri Tire Belediyesi’nin alternatif olarak hazırladığı tutanağı imzaladı.

Etiketler
Kartal