Bir köy mermer ocağı ile yok olacak: 'Tarımı ve hayvancılığı bitirecek'

Kütahya’nın Aslanapa ilçesindeki Haydarlar köyünde yapılacak maden ocağına vatandaşlar tepki gösterdi.

Bir köy mermer ocağı ile yok olacak: 'Tarımı ve hayvancılığı bitirecek'

Kütahya’nın Aslanapa ilçesindeki Haydarlar köyü mermer ocağına kurban ediliyor. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Haydarlar köyünde açılmak istenen mermer ocağına karşı bölge sakinleri ile bir araya geldi.

Birgün'de yer alan habere göre; Kütahya’nın birçok yerinde hem maden sahaları hem de mermer ocaklarıyla doğanın talan edilmek istendiğini söyleyen Kasap, “Bu duruma izin vermeyeceğiz” dedi.

Aslanapa Haydarlar köyünde çobanlık yapan Ahmet Eşsiz, açılacak olan mermer ocaklarının hayvancılığı bitireceğini ve çevre köyler dahil herkesin bu konuda mağdur olduğunu söyledi.

Kasap, yaklaşık 10 köyü içerisine alan maden ocağının hayvancılığı ve tarımı bitireceğini kaydetti. Maden ocaklarıyla köylülerin mağdur olacağını dile getiren Kasap, sorunun çözümü için yetkililerin bir an önce harekete geçmeye çağırdı:

“Kütahya sürekli açılmak istenen maden sahaları, mermer ocaklarıyla gündeme geliyor. Havamızı toprağımızı, doğamızı talan etmek, ormanlarımızı ve verimli arazilerimizi zehirlemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Murat Dağı’nda, Örencik’te Doğluşah köyünde olduğu gibi Aslanapa Haydarlar köyünde de aynı yola başvurdular. Buna izin vermeyeceğiz.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan köy sakinlerimizin yanındayız. Bu talana ve doğa katliamına dur demek için Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığını buradan uyarıyorum; Haydarlar Köyü mermer ocağına kurban ediliyor. Bu kıyıma dur deyin.”

Etiketler
Kütahya Maden