İkizdere bilirkişi raporunda usulsüzlük

Bilirkişi heyeti raporunda, Eskencidere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağı tanıtım raporunun yetersiz olduğu ve usule uygunsuz yapıldığı ortaya çıktı.

İkizdere bilirkişi raporunda usulsüzlük

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen taş ocağına karşı mücadele devam ederken, vadide inceleme yapan bilirkişi heyeti, projenin usule uygun yapılmadığı yönünde karar verdi.

Rize İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda geçen ay İkizdere, Eskencidere Vadisi’nde keşif yapan bilirkişi heyeti raporun hazırlanması için verdikleri 30 günlük sürenin bitiminden sonra taş ocağı için kararını açıkladı. Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, Eskencidere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağı tanıtım raporunun yetersiz olduğunu ve usule uygunsuz bir şekilde taş ocağına devam edildiğini açıkladı.

AVUKAT OKUMUŞOĞLU: TAŞ OCAĞI USULSÜZ YAPILMIŞ

Davanın avukatlarından Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Raporun sonuç bölümüne bakıldığında, yapılan taş ocağının usulsüz olduğu belirtilmektedir. Bu şekliyle de olsa sonucun mücadele edenlerin lehine bir karar olduğunu söylemek mümkün” dedi.