Erdoğan'a hedef aldığı İkizdereliler'den yanıt: 'İzin vermeyiz'

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı mücadele eden İkizdereliler, kendilerini hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

GERÇEK GÜNDEM - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda, İşkencedere Vadisi'ne Cengiz İnşaat tarafından yapımı süren ve bölge halkının tepkisini çeken taş ocağına sahip çıkmış, halkı hedef almıştı.

Erdoğan, ''Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez'' ifadelerini kullanmıştı.

İKİZDERELİLER'DEN YANIT

Erdoğan'ın sözleri sonrası aylardır taş ocağına karşı mücadele eden İkizdereliler Erdoğan'a yanıt verdi.

''Limana değil, taş ocağına karşıyız'' diyen İkizdereliler, ''Buradaki mücadele biz yerli halkın başından beri yürüttüğü bir mücadele oldu. Burada kimin destek verip vermediğine bakmadık.

Burası siyaset üstü bir mücadele yeridir. Yaşam alanımızı korumaktan başka bir amacımız olmadı. Olmasına da izin vermeyiz. Geri dönüşü olmayacak bir yıkıma karşıyız, o kadar. Burada başka amaçlar aranması bizleri fazlasıyla üzmektedir" sözlerini sarf etti.

Etiketler
Cengiz İnşaat Rize