Direniş sürüyor: 'Saros projesine son verilsin'

Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı Projesi’nnin yaratacağı talanı engellemek için bölgedeki direniş sürüyor.

Direniş sürüyor: 'Saros projesine son verilsin'

Edirne’nin Keşan ilçesindeki Saros Körfezi’ne BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı Projesi’ne ilişkin mücadele devam ediyor.

Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak yaptığı yazılı açıklamayla mücadeleye destek oldu.

Birgün'den Melisa Ay'ın haberine göre; Albayrak, projeyle birlikte yaşanacak çevre felaketlerinin önüne geçilmesi için itirazların dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED olumlu raporunun iptal edilmesine rağmen tesisin yapılmaya devam etmesi ‘hukuk devleti’ ilkesine aykırı. Plansız sanayileşme ve kentleşmenin sebep olduğu çevre felaketinin ulaştığı boyutları Ergene Havzası ve Marmara Denizi’nde somut bir şekilde görüyoruz.

Bu felaketin daha da büyümemesi, bölgemizdeki ekosistemin korunması ve turizm potansiyelinin canlı tutulması için projeye son verilmeli, inşaat çalışmaları esnasında meydana gelen tahribat bilimsel yöntemlerle giderilmeli ve bu bölge doğal sit alanı statüsüne alınmalı.”