'Eşkencedere'de kesilen ağaçlar İkizdere Belediyesi'ne sus payı olarak veriliyor'

Eskencidere vadisinde Cengiz İnşaat tarafından kesilen ağaçların muhtarlardan sonra İkizdere Belediyesi'ne verildiği iddia edildi

'Eşkencedere'de kesilen ağaçlar İkizdere Belediyesi'ne sus payı olarak veriliyor'

Rize’nin İkizdere ilçesi, Eskincedere vadisinde Cengiz inşaatın İyidere Lojistik liman inşaatına taş temini için yapılan taş ocağı çalışmaları tüm hızıyla sürerken yurttaşların taş ocağına karşı mücadelesi de devam ediyor.

Yeni Yaşam Gazetesi'nden Gençağa Karafazlı ve Hüseyin Altun'un haberine göre, direnişteki yurttaşlardan Güngör Baş, Eskencidere vadisinde yapımı devam eden taş ocağı çalışmaları esnasında şu ana kadar yüzlerce ağacın kesildiğini kesilen ağaçların daha önce İkizdere’de bazı köy muhtarlarına “sus payı” olarak dağıtıldığını açıklamıştı.

BELEDİYE ARAÇLARI İLE TAŞINIYOR

Eşkincedere vadisinde daha önce kesilen kesilen yüzlerce ağaç başta Cevizlik ve Gürdere muhtarları olmak üzere çeşitli muhtarlıklara “sus payı “olarak verildiği iddiaları sonrası bu kez vadide kesilen yüzlerce ağacın İkizdere Belediyesi araçları ile belediyeye taşındığı öne sürüldü.

''KARŞILIĞINDA NE ALDI?''

Ömer Tuncer İkizdere Belediyesi'ne ait aracın fotoğraflarını özel facebook sayfasından da paylaştı.

İkizdere direnişçilerinden Ömer Tüncer, kesilen ağaçların İkizdere belediyesine ait araçlarla neden taşındığını sorarak; “İkizdere belediyesine ait resmi araç eskincedere de yapımı devam eden taş ocağı alanına üç kez giriş çıkış yaptı. Girerken boş girdi, çıkarken ise fotoğraflarda görüldüğü gibi kesilen ağaçlarla doldurularak çıktı. Şimdi şu soruyu sormak isterim. Belediye taşıdığı bu ağaç yükü için herhangi bir bedel ödedi mi, ödemedi ise bunları ne karşılığında aldı?" dedi.

'Eşkencedere'de kesilen ağaçlar İkizdere Belediyesi'ne sus payı olarak veriliyor' - Resim : 1

Etiketler
Cengiz İnşaat