İkizdere'de taş ocağına karşı mücadele sürüyor: KESK ve TTB bölgeye gitti

Rize'nin İkizdere ilçesine yapılmak istenen taş ocağına karşı halkın mücadelesini devam ediyor. TTB ve KESK heyetleri de bugün köylülere destek vermek için bölgeye gitti.

İkizdere'de taş ocağına karşı mücadele sürüyor: KESK ve TTB bölgeye gitti

Rize'nin İkizdere ilçesine Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadele devam ederken; direnişe Türkiye'nin birçok noktasından destek gelmeye devam ediyor.

Evrensel'den Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, son olarak bugün Türk Tabipleri Birliği üyesi hekimlerden ve KESK’e bağlı sendikalardan gelen heyet, bölgeye gitti.

Direniş alanına giden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyetle yöre hakının direnişine destek verdi. Heyet yurttaşların yaşadıklarını dinledi ardından rapor etti.

''DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Vadide direnen yurttaşları TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve KESK MYK üyesi İlan Yiğit, Eğitim Sen MYK Üyesi İkram Atabey, Ahmet Karagöz, SES MYK Üyesi Selma Atabey, TÜMBELSEN’den Nafize Tosu, ESM MYK’den Özlem Apaydın, BES MYK İsmet Temel, Tarım Orman Kam Sen’den Ahmet Keleş ve Dostcan Şakar, Yapı Yol Sen MYK’den Ali Yaşar Karadeniz, BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin Nur ve Rize Eğitim-Sen Şube Başkanı Ercan Özay ziyaret ederek destek verdi.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, direniş alanındaki kadınlarla konuştu. Kadınlardan bir “Bana provokatör diyorlar. Ne derlerse desinler, ben burada direnişimi sürdüreceğim” dedi. Akşam işlerini yapıp sabah alana geldiğini belirten kadın, “Devlete karşı gücümüz yok. Hiçbir şey kazanamasam da çocuklarım ilerde bana ‘anne topraklarımız için ne yaptın’ diye sorarlarsa verecek cevabım var. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler
Cengiz İnşaat KESK Rize