Taş ocağına direnen köylülere 'marjinal' demişti: Bakan Karaismailoğlu İkizdere'ye gidiyor

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda İkizdere'de taş ocağına karşı direnen köylülere 'marjinal' diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere'ye gidiyor.

Taş ocağına direnen köylülere 'marjinal' demişti: Bakan Karaismailoğlu İkizdere'ye gidiyor

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın kurmak istediği taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ederken, kritik bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında taş ocağına karşı direnen köylülüleri 'marjinal gruplar' diye adlandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İkizdere'ye gideceği öğrenildi.

TELE 1’e konuşan İkizdere Dernekleri Federasyonu Bakan Yardımcısı Musa Yılmaz, ziyaretin saat 15:00’de gerçekleştirileceğini söyleyerek, “Ziyaretin olacağı bize bugün söylendi. Taş ocağına karşı olanları ziyaret edecek. Dün de bugün de çalışma durdu. Kurulan kamera sistemi ve kapı olduğu gibi duruyor. Bizim talebimiz bu projenin geri çekilmesi” dedi.

NE DEMİŞTİ?

Karaismailoğlu, taş ocağı yapılmasına karşı çıkarak direnen köylülere “70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır” demişti.

Etiketler
Cengiz İnşaat Adil Karaismailoğlu