Ordu'da halkın taş ocağına karşı mücadelesi devam ediyor: Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz

Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’nde belediyenin işlettiği taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ediyor.

Ordu'da halkın taş ocağına karşı mücadelesi devam ediyor: Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz

Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’ndeki taş ocağına karşı halkın mücadelesi devam ediyor.

Alankent Belediyesi tarafından işletilen taş ocağında yaklaşık sekiz yıldır herhangi bir çalışma olmamıştı.

Kabataş Alankent Mahallesi Alanbaşı Küme Evleri Mevki’nde Alankent Belediyesi tarafından işletildiği dönemde patlamalardan kaynaklı zarar gördüklerini belirten Alankent Alanbaşı Mahalle halkı, taş ocağının yeniden faaliyete getirilmek istenmesine tepki gösteriyor.

Ordu Çevre Derneği’yle taş ocağı alanında toplantı yaptıktan sonra sık sık alanda toplanarak tepkilerini dile getiren Alankentliler, “Daha önce belediye tarafından işletilen taş ocağının bu kadar zararlı olacağını düşünemedik” diyerek tepkilerini dile getirdi.

''İSTEMİYORUZ''

Alanbaşı Muhtarı Veli Altuntaş, mahalleliler olarak taş ocağına karşı olduklarını vurgulayarak, "Sokağa çıkma yasağı gelene kadar mahalle halkı her gün taş ocağı alanına gelerek tepki gösteriyordu. Yediden yetmişe hiçbirimiz istemiyoruz. Patlama olduğunda başımıza taş yağıyor. Artık istemiyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Gazetelerde, televizyonlarda haber oldu halkın tepkisi. Yetkililerden beklentimiz, mağduriyetimizi görmeleri ve taş ocağını iptal etmeleri" dedi.

''PATLAMAYA YAPILDIĞINDA TAŞLAR MAHALLEYE GELİYOR''

Taş ocağının eskisi gibi patlamalı olacağını belirten Mustafa Yabul, "Taş ocağı mahallenin üzerinde yer alıyor. Patlama yapıldığında taşlar mahalleye geliyor. Hem evler zarar görüyor hem de can güvenliğimiz tehdit altında oluyor. Artık korku içinde yaşamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

''HALK İSTEMİYOR, TAŞ OCAĞI İPTAL EDİLMELİ''

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak da "Toprağına, suyuna, ormanına, tarım arazisine, kısacası geleceğine sahip çıkan halkın talebi önemli. Taş ocağı istemiyorlar. Gördükleri zararın neler olduğunu onlar biliyor. Kimi para kazanmak için yaşam alanlarını yok ederken halk ise, geleceklerini tehdit eden taş ocağına karşı mücadele veriyor. Durum bu kadar net. Halk istemiyor, taş ocağı iptal edilmeli, alan düzeltilerek kullanılabilir duruma getirilmelidir" dedi.

Etiketler
Ordu