Kazdağları'ndaki katliama destek veren muhtar: 'Devletin karar vereceği yerde...'

Kazdağları'ndaki doğa katliamına verdiği destekle bilinen Kirazlı muhtarı tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Kazdağları'ndaki katliama destek veren muhtar: 'Devletin karar vereceği yerde...'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı ’2020 Yılı Yeşilin EN’leri Ödül Töreni’ Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene katılan sanatçı Haluk Levent’e ‘En etkin orman gönüllüsü’ ödülü verildi.

Bakan Pakdemirli’nin elinden ödülü alan Haluk Levent, yaptığı konuşmada “Kazdağları Kirazlı Balaban halkından geliyorum” diyerek, bölgedeki maden projesi alanının fotoğrafını gösterip, rehabilite edilmesini talep etti.

Haluk Levent'in konuşmasının ardından tepkiler çeken açıklamalar

Levent'in konuşmalarının ardından Kazdağları'ndaki doğa katliamına verdiği destekle bilinen Kirazlı muhtarı tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Levent'e tepki gösteren muhtar BirGün'e yaptığı açıklamalarda, ''“Sadece Kirazlı’da mı ağaç kesildi, başka yerde maden mi yok? Devletin karar vereceği yerde, sanatçı diye bir tane arkadaşın konuşmasına gerek yok. Benim sınırlarım içerisinde bu yer” ifadelerini kullandı.

''Bakarsın havuz patlar''

Muhtar Can, madenin bölgeye zarar verip vermeyeceğine ilişkin sorumuza ise “Ben zarar verip vermeyeceğini bilmem. Bergama’da da vardı maden, kapandı, hiç bir şey olmadı. Ben zarar konusunda garanti vermem. Bakarsın havuz patlar, tersi olur” diye cevap verdi.