İki kez iptal kararı verilmişti: Karadeniz'in yaylalarını talan eden Yeşil Yol projesine, İl Özel İdaresi devam diyor

İki kez iptal kararı verilen 'Yeşil Yol' projesi, Rize İl Özel İdaresi'nin 2020-2024 stratejik planında yer aldı.

İki kez iptal kararı verilmişti: Karadeniz'in yaylalarını talan eden Yeşil Yol projesine, İl Özel İdaresi devam diyor

2013 yılında yapımına başlanan ve tüm Türkiye'nin tepkisini toplayan Yeşil Yol Projesi'ne Rize İl Özel İdaresi devam diyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ikinci kez iptal kararı gelen projenin, Rize İl Özel İdaresi'nin 2020-2024 stratejik planında yer aldığını CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz açıkladı.

''Oy çokluğuyla kabul edilmiş''

Açıklamasında, ''Mahkemenin iptali mümkün olmayacak şekilde verdiği karar yaylaların dokusunun bozulmayacağı için sevindirici olmuştu'' ifadelerini kullanan Deniz, ''Ancak Rize İl Özel İdaresi mahkemenin verdiği kararı hiçe sayarak yeşil yol yapımlarını 2020-2024 stratejik planında yer vermiş. Doğanın yeşilini, doların yeşiline çevirmeyi hedefleyen, talan ve yağmanın meşrulaştırılmış hali olan yeşil yol projesi meclis üyelerinin dişini kamaştırmış olmalı ki; meclise sunulan Rize İl Özel İdaresi 2020-2024 Stratejik planı oy çokluğuyla kabul edilmiş'' diye konuştu.

''Rizelilerin topuğuna kurşun sıkılmıştır''

İl Özel İdaresi'nin Rizelilere zarar veren bir karar aldığını belirten Deniz açıklamasını, ''Rize'nin en önemli 2 gelir kaynağı var. Biri çay tarımı diğeri doğasıdır. Karar vericiler Rize'nin doğasını nasıl koruyacaklarını planlaması gerekirsen nasıl talan edeceğini planlamaktadır. Yapılması gereken Rize'nin doğasını ve yeşilini koruyacak önlemleri almak, Yeşil Yol ve muadili projelerden vazgeçmektir. Hem turizmden bahsedip hem de turizme konu olan yeşili yok etmek anlaşılması mümkün olmayan bir anlayıştır. Alınan bu kararla Rize İl Özel İdaresi Rizelilerin ayağına kurşun sıkmıştır'' ifadeleri ile sonlandırdı.

Etiketler
Karadeniz Rize