Haluk Levent'ten destek konseri: Saros’taki hukuksuzluğu durdurun

İnşaatına hukuksuz devam edilen Saros Körfezi'ndeki FSRU Doğalgaz Limanı ve Kara Boru Hattı’na karşı dün yapılan eylemle siyasiler ve sanatçılar da destek verdi. Bölgede destek konseri veren Haluk Levent, “Bu hukuksuzluğu durdurun” çağrısında bulundu.

Haluk Levent'ten destek konseri: Saros’taki hukuksuzluğu durdurun

Tekirdağ Saros Körfezi’mde BOTAŞ şirketi tarafından tüm hukuksuzluğa rağmen devam eden FSRU Doğalgaz Limanı ve Kara Boru Hattı inşaatına yurttaşlar tepki gösterdi.

Üç ayrı bilirkişi heyetinin bilime ve mevzuata aykırı bulduğu ÇED olumlu kararı ve imar olanlarına rağmen devam eden inşaata yurttaşlar, dün bir kez daha ‘dur’ dedi.

Saros’taki katliama karşı mücadeleye destek çağrısı yapan siyasiler ve sanatçılar da eyleme katıldı. Tüm kalbiyle direnişin yanında olduğunun altını çizen Sanatçı Haluk Levent mücadeleye ilişkin BirGün’e açıklamada bulundu.

MÜCADELENİN YANINDAYIM

Saros’ta doğa katliamına karşı mücadele yürüten yurttaşlara destek vermek için bölgeye giderek konser veren Sanatçı Haluk Levent, “17 yıl önce bu topraklara Trans Trakya projesi başlatılmıştı. Buraya gelmiştim ve 12 saatlik bir konser vermiştim. Halkın ilgisi ve tepkisi ile proje iptal edilmişti. Bugün ise bir liman projesi var. Bölgenin tüm STK’ları ve çevre dernekleri yıllardır hukuksuz bir şekilde gelişen olaylara karşı mücadele veriyorlar. Kalbimle yanlarındayım” dedi.

SAROS KÖRFEZİ YOK EDİLMESİN

“Bu hukuksuzluğu durdurun” diyen Levent, “Saros Körfezi yok olmasın, yok edilmesin. Çevre Bakanlığı’nın bizzat koruma altına aldığı bölgeler şirketler tarafından bizzat yağmalanıyor. Sadede Çevre Bakanlığı’nın değil Adalet Bakanlığı’nın da konuya el atması gerekiyor. Buradan her iki bakanımıza da sesleniyorum. Vatan sadece toprak değil üzerindeki zengin doğadır” ifadelerini kullandı.

165 BİN DİLEKÇE İLE DUR DENDİ

2018’den bu yana inşaatın durdurulması için mücadele yürüten Saros Gönüllüleri ise bölgedeki tahribatına devam eden şirkete karşı 165 bin imza topladı. Yurttaşlar dün bir kez daha bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasıyla bölgedeki tahribata ‘dur’ dedi.

Saros Gönüllüleri’ne destek vermek için açıklamaya birçok siyasinin yanı sıra sanatçılar da katıldı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç gibi isimlerin destek verdiği açıklamanın ardından Sanatçı Haluk Levent sahne aldı.

Etiketler
Ağrı Haluk Levent Konser