Porsuk Çayı'nda balık ölümleri: 'Çevre felaketi'

Eskişehir’de Porsuk çayı havzasında kirlilikten dolayı geçen hafta balık ölümleri meydana geldi.

Porsuk Çayı'nda balık ölümleri: 'Çevre felaketi'

Eskişehir’de Porsuk çayı havzasında kirlilikten dolayı geçen hafta balık ölümleri meydana geldi. Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESCEVDER), Porsuk çayının geçtiği Beylikova ilçesinin Süleymaniye, Uzunburun, Sarıköy ve Yalımlı mahalleleri çevresinde çok fazla balık ölümlerinin görüldüğünü belirtti.

Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, balık ölümlerinin bir çevre felaketi olduğuna dikkat çeken ESCEVDER, yetkililerden bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesini talep etti. Dernek Başkanı Sadık Yurtman, kentteki tek su kaynağı olan Porsuk çayının iyi korunması gerektiğinin altını çizdi: “Balık ölümlerinden dolayı yöre halkından sıkça şikâyet ve ihbarlar almaktayız. Bu balıklar neden ölüyor? Balıkların ölmesi balıklardan beslenen su samuru, balıkçıl kuşların yani doğal hayatın zarar görmesine ve doğanın dengesinin bozulmasına sebep olacak.”

NUMUNELER ALINDI

Yörede bulunan Tarım Kredi Kooperatifi’nin işlettiği süt fabrikasının çaya kimyasallarını bıraktıklarından şüphelendiklerini söyleyen Yurtman, “Fabrika mı yoksa tarımsal kirlilik mi? Numuneler alındı ancak henüz bir bilgilendirme yapılmadı. Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü konuyu inceleyerek halkımıza doyurucu bilgiyi vermesini bekliyoruz” dedi. Yurtman, konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Etiketler
Eskişehir Porsuk Çayı