CHP'den Nemrut çağrısı: İmara açılıp peşkeş çekilmesin

Nemrut Kalderası'na betonarme yapı yapılmasına devam ediliyor. Bölgeye giden CHP heyeti, Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’nı inceleyerek, "Bu doğaya yapılan en büyük ihanettir" dedi.

CHP'den Nemrut çağrısı: İmara açılıp peşkeş çekilmesin

CHP heyeti, Bitlis sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na tuvalet ve sosyal tesis yapmak için başlatılan yapılaşmayı yerinde inceledi.

Gazete Duvar'dan Sinan Aygül'ün haberine göre, pandemi sonrası ekonomik duruma ilişkin saha çalışması yapmak üzere bölgede bulunan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık ile birlikte değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve Gazete Duvar’ın haberi üzerine Bitlis Valiliği tarafından durdurulan yapı genel müdürlüğün talimatıyla yeniden başlamıştı.

Birinci derece doğal sit alanı olan ve birkaç farklı statüde korunan Nemrut Kalderası'na betonarme yapı yapılmasına karşı geniş bir çevreden yükselen büyük tepki devam ederken inşaat alanına giden CHP’li milletvekilleri burada bir basın açıklaması yaptı.


Etiketler
Ağrı