MUÇEV, Muğla'yı dört koldan kuşattı

Muğla’da son yıllarda çevre işgalleriyle mücadele ediyor. Yatağan Termik Santrali, bölgede köyleri bitirme noktasına getirirken, son yıllarda MUÇEV isimli şirket hukuksuz kıyı işgalleri yapıyor.

MUÇEV, Muğla'yı dört koldan kuşattı

Muğla’da son yıllarda çevre işgalleriyle mücadele ediyor. Yatağan Termik Santrali’ne kömür sağlayan maden ocaklarının doğa, tarım ve tarih kıyımı hız kesmeden sürerken, son yıllarda MUÇEV isimli şirket, bölgede tüm sahilleri kuşatmış durumda.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; şimdi de Seydikemer’den Bodrum’u kapsayan geniş alanda 28'i arama, 4'ü işletme olmak üzere toplam 32 jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ve işletme ruhsat sahası açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale 20 Ekim saat 14.00'te Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İhale Salonu’nda yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre; 'Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su Arama ve İşletme Ruhsat sahaları, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile ayrı ayrı ihale edilecektir' diye belirtildi.

Alanlar içinse 30 yıllık işletme ruhsatı verilecek.

Etiketler
Muğla Yatağan Termik Santrali Yatağan