AKP'li başkanın yapacağı HES mahkemelik oluyor

AKP'li Belediye Başkanı Kamil Öz'e ait Şükra Enerji tarafından yapılacak olan santrale tepkiler sürüyor.

AKP'li başkanın yapacağı HES mahkemelik oluyor

AKP'li Belediye Başkanı Kamil Öz'e ait Şükra Enerji tarafından yapılacak olan santrale tepkiler sürüyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı'da kurulmak istenen Hidro Elektrik Santraline (HES) karşı akademik odalar harekete geçti.

Bursa'da çevrecilerin ve Çalı sakinlerinin büyük tepkisine yol açan HES projesi mahkemelik oluyor. Akademik odalar dava açmak için hazırlıklarını büyük oranda tamamladı.

Projeyle ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve iptal davası açılacak. Manisa'nın Gölmarmara ilçesinin AK Partili belediye başkanı Kamil Öz'e ait Şükra Enerji tarafından yapılacak olan santralle ilgili, Bursa Valiliği "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir" kararı almıştı.

AKP'li başkanın yapacağı HES mahkemelik oluyor - Resim : 1

Kararın ardından, şirket HES yapımına başlamak üzere Çalı'ya iş makinalarını getirmiş, HES projesine karşı çıkan Çalı halkı eylem yaparak, çalışmanın başlamasına engel olmuştu. Independent Türkçe'ye konuşan Çalı köyü sakinlerinden Emre Karagöz, projeyi yapacak olan şirketin koronavirüs nedeniyle alınan önlemleri kullanarak apar topar inşaata giriştiğini ancak köy halkı olarak buna izin vermediklerini belirtti. Karagöz, "Biz her gün eylem yapamayız. Yüzlerce kişiyi salgın döneminde her gün inşaata taşımak büyük risk. Yasal yollara başvuracağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mahkeme