Kazdağları Dayanışmasından eylem çağrısı

Kazdağları Dayanışması, tüm yaşam savunucularını bugün saat 19.30'da bulundukları yerlerde eylem düzenlemeye ve sosyal medyada "#AlamosuTahliyeEt", "#HerYerKazdağları" paylaşımları yapmaya çağırdı.

Kazdağları Dayanışmasından eylem çağrısı

Kazdağları direnişinin birinci yılı nedeniyle dün akşam Çanakkale'de düzenlemek istedikleri basın açıklaması engellenen ve üyeleri darbedilerek gözaltına alınan Kazdağları Dayanışması, tüm yaşam savunucularına eylem çağrısı yaptı.

Evrensel'in haberine göre, yapılan çağrıda "Kirazlı’da gerçekleştirmeyi planladığımız basın açıklaması Çanakkale Valiliğinin 25.06.2020 tarihinde almış olduğu 'basın açıklaması dahil her türlü eylemi iptal etme' kararı nedeniyle zorunlu olarak iptal olmuştur" denildi.

Çağrı metninde polis şiddeti ve eylem yasağı kararı şu ifadelerle kınandı:

"Hukuksuz bir şekilde alınan bu kararı ve dün Çanakkale Golf Çay Bahçesi’nde basın açıklaması için toplanan arkadaşlarımıza kararı duyurmamıza fırsat tanımadan, hiçbir uyarı yapmaksızın saldırıda bulunan ve 16 arkadaşımızı orantısız güç uygulayarak; tekme, tokat, yerlerde sürükleyerek, hakaretler ederek gözaltına alan güvenlik kuvvetlerini kınıyoruz"

Tüm yaşam savunucularını bulundukları yerlerde bugün saat 19.30’da eş zamanlı basın açıklaması yapmaya çağıran Kazdağları Dayanışması "Bunun dışında gün boyu her yerde #AlamosuTahliyeEt, #HerYerKazdağları sloganların yazılı olduğu döviz ve pankartlarla fotoğraf, video çekip sosyal medyadan paylaşmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sözleriyle noktalandı.

NE OLMUŞTU?

Kazdağları direnişinin birinci yıl dönümü nedeniyle Golf Çay Bahçesi önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, polis engeliyle karşılaşmış ve darbedilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında çaybahçesi polisin saldırgan tavrı yüzünden savaş alanına dönerken yaşam savunucularının kötü muamele ile gözaltına alınması çevredekilerin tepkisiyle karşılanmıştı.

Etiketler
Ağrı Tahliye