Sibirya'da rekor sıcaklık: Orman yangınları çoğalıyor

Sibirya'da artan sıcaklıkların neden olduğu orman yangınlarının arttığı belirtildi.

Sibirya'da rekor sıcaklık: Orman yangınları çoğalıyor

Sibirya'da artan sıcaklıkların neden olduğu orman yangınlarının arttığı belirtildi. Avrupa merkezli Copernicus İklim Değişikliği Servisi karbondioksit emisyon düzeyinin yükseldiğini aktarırken, bu ay rekor sıcaklık seviyesi bekleniyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü ve Avrupa merkezli Copernicus İklim Değişikliği Servisi, Sibirya’da orman yangınlarını tetikleyen sıcaklıkların giderek yükseldiğini aktardı. Sibirya’da haziran ayında kaydedilen rekor sıcaklık seviyesinin temmuz ayında da yükseleceği belirtildi.

‘KUZEY KUTBU DAHA HIZLI ISINIYOR’

Dünya Meteoroloji Örgütü, Kuzey Kutup Dairesi’nde kaydedilen en yüksek sıcaklığın aşılacağı konusunda uyardı. Avrupa merkezli Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktörü Carlo Buontempo ise, Kuzey Kutbu bölgesinin dünyanın geri kalanından daha hızlı ısındığını aktardı ve bu durumun ‘endişe verici’ olduğunu dile getirdi.

KARBONDİYOKSİT EMİSYONU ARTIYOR

Copernicus İklim Değişikliği Servisi yetkilileri, geçen yıl bölgede tespit edilen rekor sayıdaki orman yangınlarının bu yıl içinde aşıldığını aktardı. Copernicus’tan bilim insanı Mark Parrington, “Yüksek sıcaklık ve kuru yüzeyler, yangınların geniş alana yayılmasına ve uzun süre devam etmesine neden oluyor” dedi. Parrington, orman yangınlarından kaynaklanan karbondioksit emisyon düzeyinin tahmini 59 megatona yükseldiğini dile getirdi.

Rusya’da ormancılık bakanlığı, 6 Temmuz itibariyle bölgede 246 orman yangınının 140 bin hektarlık alanı tahrip ettiğini ve bazı bölgelerde acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Etiketler
Orman yangınları Rekor Yangınlar