CHP'den Avdan Termik Santrali protestosu

Denizli CHP İl Spor Kurulu üyeleri Avdan Termik Santralini protesto ettiler.

CHP'den Avdan Termik Santrali protestosu

CHP İl Spor Kurulu üyeleri Avdan Termik Santralini protesto ettiler.

Arif Arslan, Yalçın Kaya, Servet Diker, Mehmet Bıyıksız, İsmail Altınay'dan oluşan yönetim üyeleri ile Avdan Muhtarı, İlhan Kulaç, Tavas CHP İlçe Yöneticisi Uğur Büyükelyas, Tavas CHP Gençlik Kolları Yöneticisi Ali Konyalı Avdan'da yapılması planlanan termik santral için eylem yaptılar.

CHP İl Spor Kurulu Avdan'da yapılması planlanan Termik Santrali ile ilgili açıklama yaptılar.

Yaptıkları açıklamada; "Termik Santraller; ülke ekonomisine getirisi olduğundan çok daha fazlasını zarar olarak döndürüyor insanoğluna ve doğa anaya... Aldığımız oksijenin değeri, toprağına suyuna, börtüböceğinden uçan kuşuna. Kirli bir sirkülasyon ve mütemadiyen bir zarar. Bir insan, yaşamak için geldiği bu doğaya, kendisinden başkası olmadığını kanıtlamaya çalışan bir cahil misali. Oysa ki, o kadar ihanete karşı hâlâ daha kucak açar doğa, bu zalim insanoğluna.

Özellikle bu pandemi durumunda anlamalıydık, temiz havanın ne kadar önemli olduğunu. Virüse yakalanıp da entübasyona giren hastalarımızın, oksijen alabilmek için varını yoğunu döktüğünde ama buna rağmen ne hikmettir ki birilerinin cebi dolsun diye doğa katliama uğrar...

Bir yürüyüş yaparsın mesela, Spor maksadıyla. 1 yudum suyu içmeye kalktığında, geçmez boğazından. Çünkü santralden atılan o suyun içerisinde binlerce kimyasal madde vardır ve insan anatomisini bozmaktır esas derdi. Yorulduğunda dinlenirsin bir nefes kadar, santralden çıkan kükürt ve azot oksitler ulaşır ciğerlerine. Sadece ciğerlerinle kalsa yine iyi, 2 ile 7 gün arasında atmosfere. Atmosferde oluşan tahribattan başlar asit yağmurları. Asit yağmurları toprağa değdiğinde kalmaz verimi, yetişmez ürünler. Çoraklaşır birden ve doğanın katili olarak sadece ekonomiyi güçlendirmenin böbürlenmesini yaşar insan...

Doğayı katletmeyelim, kirletmeyelim dostlar. Koruyalım ve kollayalım. Unutmayalım ki bizler gelip, geçiciyiz bu âlemde ve emanet bırakacağımız evlatlarımıza, torunlarımıza daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya ile" diye konuştular.

Etiketler
Denizli