Bodrum'da katliam sürüyor: Rant koronavirüs dinlemedi, fırsata dönüştü!

Besa Grup, Muğla'nın tatil cenneti Bodrum'da başlatmayı planladıkları kaçak yapı için iskan almayı sağlayacak 'imar tadilat projesi' talebinde bulundu.

Bodrum'da katliam sürüyor: Rant koronavirüs dinlemedi, fırsata dönüştü!

Türkiye, yeni tip koronavirüs salgınıyla boğuşurken bunu fırsat bilenler rant için kolları sıvadı. Muğla'nın tatil cenneti Bodrum’da, kaçak olan projesine lansman yapmasıyla tanınan Besa Grup, şimdi de projeyi imardan geçirme derdine düştü.

Toplumsal'ın haberine göre, Salih Bezci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Besa Grup, Bodrum Belediyesi’nden kaçak proje için iskan almayı sağlayacak imar tadilat projesi talebinde bulundu.

The Bo Viera isimli kaçak projenin başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve kaçak projeyle mücadele eden CHP'li Bodrum Belediyesince inceleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nef, Forsiusens, Deniz Gyo, The Bo Viera gibi projeleri kaçak görüp 'yıkım' kararı vermişti.

Besa Grup, patronu Salih Bezci’nin "Geçer gider" diyerek tariflediği The Bo Viera projesinin incelemede olan kısmı için verilen imar tadilat projesi, Bodrum Belediyesi'nden öylece “geçip gidecek” mi?

Bu soru şimdi Bodrum halkının ve çevre örgütlerinin gündeminde. Çevre örgütleri Bodrum’un doğasına zarar verdiği için projeye karşı çıkmışlardı. "ÇED gerekli değildir” raporunu alabilmek için projeyi üçe bölen Besa Grup’a karşı Bodrum halkının eylemi uzun sürmüştü. Çevreciler Bodrum doğasına zarar veren bu projeye son verilmesini talep ediyorlar.

DENİZ DOLGUSU SÜRÜYOR

Bodrum’un ekosistemine zarar vereceği belirtilen proje için Besa'nın denizi inşaat hafriyatıyla doldurduğu belediye ekiplerince tespit edilmişti. 30 dönümlük alanı dolduran Besa Grup, kıyı kenar çizgisini de değiştirmişti. Yapılan işlem ve uyarılara rağmen dolgu alanından vazgeçmeyen Besa, projenin üst kısmındaki yeşil alandan çıkardığı hafriyatı denize dökmeye devam ediyor.

Etiketler
Muğla Bodrum