Birinci sınıf tarım bölgesinde 'biyogaz' tehlikesi!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin Irlamaz Mahallesi civarında birinci sınıf tarım bölgesine biyogaz tesisinin kurulmak istenmesi tepki çekti.

Birinci sınıf tarım bölgesinde 'biyogaz' tehlikesi!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin Irlamaz Mahallesi civarına Energrom adlı şirket tarafından kurulmak istenen ve Çepnidere ile Çepnibektaş’ı da etkileyecek olan biyogaz tesisine bölge halkı ve yaşam savunucuları karşı çıkıyor.

Birgün'den Namık Alkan'ın haberine göre; kentin içme suyunu tehdit edeceği kaydedilen biyogaz tesisinin yerleşim alanı ve tarım arazileri içine kurulmak istenmesine tepki gösteren halk, 100’e yakın itiraz dilekçesini Manisa İl Çevre Müdürlüğü’ne verdi.

Dilekçeleri vermek üzere oluşturulan heyet, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Günay Özcan ile görüşerek, “sermaye için mülk gibi görülmesi” anlayışını ve bu anlayışla yapılan uygulamaları kabul etmediklerini söyledi.

Yapılması planlanan tesisin Irlamaz Deresi ve kentin içme suyu kaynağının çok yakınında kurulacağını, yine tesisin en başta 170 bin nüfuslu kent halkının içme suyunu, çevre ve insan sağlığını doğrudan tehdit ettiğini belirten heyet üyeleri, ayrıca Turgutlu ve yöresinin “birinci sınıf tarım bölgesi” olduğunu hatırlattı.

Yerleşim alanları ve tarım arazilerine bu tür tesislerin kurulmasının karşısında durmaya devam edeceklerini ifade eden heyet, ÇED raporu hakkında da dava açacaklarını ve projenin iptal edilmesini isteyeceklerini söyledi.

Geçen 27 Kasım’da tesisle ilgili yapılmak istenen ÇED toplantısı, halkın protestosu sebebiyle yapılamamıştı.

Etiketler
Manisa