Yatağan'ı zehirleyen işletmeden AKP'li belediyeye 'minibüs' hediyesi

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde Yatağan Termik Santral işletmecisinin, Yatağan Belediyesi’ne son model 2 minibüs hediye etmesi büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "Yatağan’ı zehirleyen kömürün bedeli 2 minibüs mü?" diye sordu.

Yatağan'ı zehirleyen işletmeden AKP'li belediyeye 'minibüs' hediyesi

Yatağan Termik Santrali’ne kömür sağlayan maden ocaklarının doğa, tarım ve tarih kıyımı hız kesmeden sürerken, bölgede yaşayan halk ise termik santrale karşı mücadelesini sürdürüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tüm siyasi partilerin ortak kararıyla geri çekilen 13 kömürlü termik santrale “havayı kirletme izni” dördüncü kez gündemde. Bu santraller 2013’ten beri çevre yatırımlarını gerçekleştirme taahhütlerini yerine getirmiyor.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; her gün çevreye verdiği zararı artırarak devam eden santralin işletmecisinin, AKP’li Yatağan Belediyesi’ne son model 2 minibüs hediye etmesi dikkat çekti. Vatandaşlar, minibüs hediyelerinin ardından santral bacalarından havaya gaz salımının arttığını gözlediklerini ve havanın daha da kirlendiği ifade ederek, "Yatağan’ı zehirleyen kömürün bedeli 2 minibüs mü?" diye sordu.

AKP’li Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan'da yapılan 1. Gökbel Köyleri Dayanışma etkinliğine katılarak, “Bizim bu madenler yüzünden Karahisar köyümüz kalktı. Eskihisar kalktı. Karakuyu yeni yerleşim yeri oldu. Yeşilbağcılar kalktı. Yatağan olarak devlete yeterince diyet verdik. Artık biraz bizi rahat bırakmaları gerekiyor. Kazacaklarsa başka yerleri kazsınlar. Biz köylerimiz turizmle, yeşil alanlarıyla güzelleşsin istiyoruz" açıklamalarını yapmıştı. Gelinen noktada Yatağanlılar, Başkan Toksöz’ün havayı kirleten şirket faaliyetlerine göz yumduğunu ileri sürdü.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından da Yatağan Belediyesi’ne 1 adet Passat marka hizmet aracı tahsis ettiği ortaya çıktı.

Konu hakkında BirGün’e konuşan Turgut Çevre Derneği Başkanı Kazım Erol, “Havamız gün geçtikçe kötüye gidiyor. Tüm siyasi partilerin ortak kararıyla geri çekilen 13 kömürlü termik santrale “havayı kirletme izni” dördüncü kez gündemde. Bölgede yaşayan insanlarda hastalıklar artmaya başladı. Yatağan Belediyesi, termik santrallere karşı olduğunu ifade etmişken iki minibüs hediyesi bizi şaşırttı. Hediyelerden sonra hava da çok kirlemeye başladı. Bu tesadüf mü? Bunun sus payı olduğunu düşünüyoruz. Yatağanlılar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etiketler
Muğla Ordu Yatağan Belediyesi Yatağan