Murat Dağı'ndan iyi haber geldi

Murat Dağı'nda keşif yapan bilirkişi heyeti, bölgenin maden çıkarılmasına uygun olmadığına karar verdi.

Murat Dağı'ndan iyi haber geldi

Türkiye'de su kaynaklarının yüzde 40'ına sahip olan, birçok akarsu ve nehrin kaynağı Murat Dağı'na yapılmak istenen maden çıkarma faaliyetine karşı mücadele edenler kazandı.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; 8 Mayıs 2019 tarihinde verilen ÇED olumlu raporuna karşı açılan davada, bölgeye keşif için giden bilirkişi heyeti Murat Dağı'nın maden çıkarılması için uygun olmadığı yönünde kararını açıkladı.

Bilirkişi heyetinin açıkladığı kararda, "Heyetimizce Kütahya ili, Gediz ilçesi, Karaağaç mevkii sınırlarında, Anadolu Export tarafından yapımı planlanan 'Yıldız Altın Gümüş Madeni Kapasite Artırımı Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Kırma-Eleme Tesisi' projesine ilişkin T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararının; Harita Mühendisliği açısından koordinatları onaylanan keşif ve ilgili bölümlerde yer alan açıklamalar bağlamında Biyoloji Bilimi, Kimya Bilimi, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği açısından uygun olmadığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Maden