Aydın'da jeotermale karşı direnen köylüler gözaltında

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Değirmendere köyünde, Jeotermal kuyusu açılmasına karşı direnen köylülere jandarma müdahale etti. 4 köylü gözaltına alındı.

Aydın'da jeotermale karşı direnen köylüler gözaltında

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Değirmendere köyünde ‘Turcas Kuyucak Jeotermal’ isimli şirketin açmak istediği jeotermal kuyusuna karşı köylüler direnişi sürdürürken jandarma müdahale ederek 4 köylüyü gözaltına aldı.

Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş, polis ve jandarma koruması altında jeotermal kuyusu açma çalışmalarına devam ediyor.

Değirmendere köylüleri ise evlerinin 35 metre yakınında bulunan ve zeytin bahçesine yapılmak istenen jeotermal kuyusuna karşı gece gündüz alanda nöbet tutmayı sürdürüyor.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; dün sabah saatlerinde iş makineleriyle bölgeye gelen jeotermal firması çalışanları, Değirmendere çayından kuyunun açılacağı araziye yol açmak istedi. Duruma tepki gösteren köylüler, iş makinelerinin önünü keserken bölgeye çok sayıda jandarma çevik kuvvet ekipleri ve polis gönderildi.

Jandarma ekipleri, evlerinin yanı başında jeotermal kuyusu açılmasına karşı çıkan vatandaşlara müdahale ederek 4 köylüyü gözaltına aldı.

Gözaltına alınan köylülerin bugün serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada iş makineleri ise, jandarma eşliğinde dere yatağına beton dökerek, jeotermal kuyusunun yapılacağı yere yol açtı. Turcas Kuyucak Jeotermal’in çalışmalarına engel oldukları iddiasıyla, Değirmendereli vatandaşlardan şikâyetçi olduğu belirtildi.

Konu hakkında BirGün’e konuşan Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, “Köylüler topraklarını korumaya çalışıyor. Uzun süredir direnişlerini sürdürüyorlar. Dün de şirket yol açmak için çalışma başlatmasına tepki göstermesi üzerine köyüler buna müsaade etmedi. 4 köylü gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Doğamızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Etiketler
Aydın Gözaltı