Greta Thunberg'e 'metal' montaj

16 yaşındaki iklim eylemcisi Greta Thunberg’in BM’deki konuşmasına yapılan death metal montaj, YouTube’da 3 milyondan fazla görüntülenme alarak sosyal medyada gündem oldu.

16 yaşındaki iklim eylemcisi Greta Thunberg’in BM’deki konuşmasına yapılan death metal montaj, YouTube’da 3 milyondan fazla görüntülenme alarak sosyal medyada gündem oldu.

Fosil yakıt kullanımına dikkat çekmek için İngiltere’den New York’a yelkenliyle gelen ve dünya çapında milyonlarca öğrencinin katıldığı iklim grevlerini başlatan 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’nde yaptığı konuşma dünya gündemindeki yerini koruyor.

Greta’nın dünya çapında paylaşılan konuşması son olarak , ‘Suaka’ isimli trash metal grubu gitaristi müzisyen ve YouTuber John Mollusk tarafından hazırlanan bir uyarlama da 3 milyondan fazla görüntüleme aldı. Mollusk’un ‘Greta Thunberg İsveç Death Metal söylüyor’ başlığıyla yayınladığı videoda, Thunberg’in BM’de yaptığı konuşmanın görüntüleri üzerine metal müzik altyapısı ve ‘death vokal’ yerleştirildi.

‘TUTKU VE ÖFKESİNDEN ÇOK ETKİLENDİM’

Söz konusu uyarlamayla ilgili olarak Rolling Stones’a konuşan Mollusk şunları söyledi:

“Konuşmasını gördüğümde, tutku ve öfkesinden çok etkilendim. Ve konuşmasında seçtiği sözler Entombed, Gojira, Gates, Sepultura gibi sevdiğim metal müzik gruplarındaki karanlığı anımsattı. Sanırım Thumberg’in acımasız sözlerini bir metal şarkısına çevirmekten başka özel bir niyetim yoktu. Benim kişisel duruşum, bireylerin çevremizi korumak ve korumak için çaba sarf etmeleri gerektiği yönünde.”

Greta Thunberg'e 'metal' montaj - Resim : 1

Thunberg de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuşmasıyla ilgili hazırlanan uyarlama için “İklim olayını bırakıyorum. Şu andan itibaren yalnızca death metal yapacağım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik

Etiketler
Montaj YouTube