Aydın’da JES çukuru 86 yaşındaki vatandaşın canını aldı

Aydın'ın Umurlu Mahallesi Emirdoğan Çayı’nın olduğu bölgede, JES firmasının yolu kapatarak toprak geçit kurması sonrası, 86 yaşındaki Mehmet Kınacı motosikletiyle Emirdoğan Çayı'na düşerek hayatını kaybetti.

Aydın’da JES çukuru 86 yaşındaki vatandaşın canını aldı

Aydın’ın Umurlu Mahallesi Emirdoğan Çayı yolunda, dün akşam bahçesine gitmek için evinden ayrılan 86 yaşındaki Mehmet Kınacı, motosikletiyle seyir halindeyken çay kenarında dengesini kaybedip suya devrildi.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Çevreden geçenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Kınacı'nın boğularak hayatını kaybettiğini belirledi. İddiaya göre, çay kenarının olduğu bölgede JES firmasının yolu kapattığı ve toprak geçit kurduğu Kınacı’nın bu yüzden çaya düştüğü öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde de, evinin önündeki aynı boru hattına bağlı bir başka çukurdan karşıya geçmek isteyen bir kadın da düşerek yaralanmıştı. Kadının yaralandığı çukurdan birkaç yüz metre uzaklıkta bugün yaşanan kazanın ölümle sonuçlanması, bölgedeki vatandaşların tepkisine neden oldu.

“KAZA DEĞİL, CİNAYET”

Konu hakkında BirGün’e konuşan Aydın Çevre Platformu Başkanı Mehmet Vergili, şunları dile getirdi:

“Kaza değil, cinayet. JES şirketi kaçak yapı yapmış. Şirketin yasal bir prosedürü yok. Vatandaştan yer kamulaştırması lazım. Çayın kenarından geçirmesi mümkün değil. En azından bu çaya 15 metre uzaklıkta olması lazım. Kullanılan kanalı, Devlet Su İşleri görmezden gelerek peşkeş çekiyor. Suçlu olan Devlet Şu İşleri. Daha önce de Umurlu'da bir vatandaşımız JES çalışması için açılan çukura düşmüştü. Vatandaş yasayı bilmiyor, bundan çok iyi faydalanıyorlar Devlet Su İşleri’nin birinci sınıf tarım arazisini bunlara tahsis etmesi yanlış. Kaldı ki kamuya ait yolu kapatıyorlar. Biz gitsek, yolu kapatmak istesek izin alabilir miyiz? Mümkün değil."

Etiketler
Çevre mücadeleleri Aydın