İzmir ve Manisa'da ormanlarda maden talanı için süreç başladı!

Fernas İnşaat A.Ş. ve DEFAŞ Madencilik, İzmir’in Kınık ilçesinde ve Manisa Akhisar’da kömür ocağı kurmayı planlarken ÇED süreci başladı.

İzmir ve Manisa'da ormanlarda maden talanı için süreç başladı!

Fernas İnşaat A.Ş. ve DEFAŞ Madencilik, İzmir’in Kınık ilçesinde ve Manisa Akhisar’da kömür ocağı kurmayı planlanıyor.

Proje sahası orman ve mera arazilerinde kalan tesisler için ÇED süreci başladı.

Birgün'den Dilek Yeğin'in haberine göre; Mart ayında projelendirilen ve Mayıs ayında “ÇED Gerekli Değildir” kararı çıkan projelerdeki lavvar ve torbalama tesislerinin Manisa’nın Akhisar ilçesinde Evkafteke Mahallesi’nde kurulması planlandı.

Bu tesis için ÇED süreci tekrar başladı. Maden arama ruhsatı 2037’de bitecek olan projenin arama alanı Fernas İnşaat A.Ş.’ye ait bir sahada kalıyor.

Soma’ya 17, Evkafteke’ye 3 km uzaklıkta bulunan proje sahasının bir kısmı orman ve mera arazilerinde yer alıyor. Tesis, ömrünün uzaması opsiyonuyla 30–35 yıl faaliyetine devam edecek.

DOKTORLAR NÖBETE DESTEK VERDİ

Aydın Tabip Odası, Kazdağları’nda devam eden nöbete katıldı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, yaptığı açıklamada; “Dünya Tabipler Birliği tarafından benimsenen ‘Çevresel Konularda Hekimlerin Rolü’ bildirgesi, hava, su ve toprak gibi insanlığın yaşam ve sağlık için gerekli ortak kaynaklarının korunması için hekim örgütlerinin sorumluluğunu vurgulamaktadır.

Bu ülkenin hekimleri olarak, vatandaşları olarak sağlığımızı ve yaşadığımız doğayı dikkate almayan talana karşı mücadelemizi ve bu mücadeleyi yapanlara desteğimizi sürdüreceğimizi buradan açıklıkla ilan ediyoruz” dedi.

DENİZLİ'DE 1 DEKAR ORMANLIK ALAN YANDI

Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangında 1 dekar alan zarar gördü. Buldan ilçesinde bulunan kızılçam ormanında, dün saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını orman ekiplerine bildirdi.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter, 20 personel ve 7 arazözle müdahale edilen yangın, 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yangında yaklaşık 1 dekar alanın zarar gördüğünü belirtti.

Etiketler
Manisa İzmir Maden