Ormanlar alev alev yandı! 'İnfial olmasın diye baskı yapılıyor'

Ege Bölgesi'nin dört bir yanında orman yangınları çıkarken yangında açıklanan 500 hektardan daha fazla alan yandığı ileri sürüldü.

Ormanlar alev alev yandı! 'İnfial olmasın diye baskı yapılıyor'

Muğla’dan başlayıp Ege’nin dört bir yanında ortaya çıkan alevler İzmir’de tarihinin en büyük orman kaybına neden oldu.

Alevler 3 gün sürdü. Yangında 500 hektarlık bir alanın yandığı ileri sürüldü. Yangının üç gün sürmüş olması ve görüntüler felaketin boyutunun çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre, orman sektörü uzmanları büyük yangınlarda infial olmasın diye kendilerine baskı yapıldığını ve yanan ormanlık alanları daha küçük gösterdiklerini dile getiriyorlar.

İzmir’de yanan ormanlar açıklanan rakamın 10 kat üzerinde olabilir. THK uçakları ile ilgili doğruları söylemeyen Orman Bakanı Pakdemirli’nin yanan alanlarla ilgili kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapması bekleniyor.

Bağımsız oda başkanlarını felaketin gerçek boyutunun ne olduğunu araştırmaya davet ediliyor.

Dikkat çeken doktora

İzmir’deki orman yangınına ilişkin uygulamaları ve yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamladığı doktora çalışması gündeme geldi.

Gazeteci Özgür Mumcu, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda, “Bakan Bekir Pakdemirli, doktorasını neden Celal Bayar Üniversitesi’nde yaptı diye merak ettim.

Bir baktım ki meğer abisi üniversitenin rektörüymüş. Sonra da ‘FETÖ’den tutuklanmış. Harika bakanlar buluyor Sayın Erdoğan” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Orman yangınları Yangınlar