Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri bitti

Resmi gazetede yayımlanan yeni karara göre yurt dışından getirdiğiniz akıllı telefonların IMEI kayıtlarını başkasının pasaportuna kayıt ettirme devri sona erdi.

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri bitti

Kısa süre önce yurt dışından akıllı telefon getirme süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarıldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yurt dışından getirilen akıllı telefonların IMEI kayıtları ile ilgili yeni bir karar alındı. Resmi gazetede yayımlanan yeni karara göre yurt dışından getirdiğiniz akıllı telefonların IMEI kayıtlarını başkasının pasaportuna kayıt ettirme devri sona erdi.

Hatırlatmak gerekirse eskiden yurt dışından akıllı telefon getirdiğinizde herhangi bir kişinin pasaportuna kayıt ettirerek dilediğiniz gibi kullanabiliyordunuz ve bu kayıt işlemi kişinin pasaportunda 2 yıl boyunca kalıyordu. Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek.

Alınan bu karar ile birlikte yurt dışından akıllı telefon getirmek daha zor bir hale geldi. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor. Tabii ki bu durum yurt dışından gelecek olan akıllı telefonların satılmasını da olukça zorlaştıracak. Söz konusu kararın 15 gün sonra yürürlüğe gireceğini de ekleyelim.

Son bir haftadır yurt dışından yapılan alışverişleri azaltmaya yönelik pek çok haber karşımıza çıktı. Hatırlatmak gerekirse yurt dışı alışverişlerinde 22 euronun altına fiyat etiketine sahip olan ürünler için uygulanan gümrük muafiyeti de sonlandırılmıştı. Yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için ödenen IMEI kayıt ücretinin de kısa zaman içinde artması bekleniyor.

Etiketler
Resmi Gazete Telefon