Fahiş fiyatlara tepki göstermişlerdi: Bakanlıktan yanıt geldi

Aşırı yüksek oyun fiyatları sebebiyle PlayStation Türkiye'yi Ticaret Bakanlığı'na şikayet eden oyuncuların tepkisi sonuç verdi.

Fahiş fiyatlara tepki göstermişlerdi: Bakanlıktan yanıt geldi

BÖLÜM SONU CANAVARI - Fahiş oyun fiyatları sebebiyle PlayStation Türkiye'yi Ticaret Bakanlığı'na şikayet eden oyuncuların tepkisi sonuç verdi.

Donanım Haber Forum kullanıcıları geçtiğimiz ay bir mail kampanyası başlatarak, Playstation Türkiye mağazasının bağlı olduğu Playstation İngiltere'ye fahiş oyun fiyatlarından rahatsızlığını bildiren binlerce mail gönderdi. Ardından kullanıcılar bu konudaki şikayetlerini e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığına da iletti.

Ticaret Bakanlığı, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği" kapsamında Sony Eurasia Pazarlama A.Ş hakkında soruşturma başlattı.

Ticaret Bakanlığı'ndan gelen cevaplar:

Fahiş fiyatlara tepki göstermişlerdi: Bakanlıktan yanıt geldi - Resim : 1

Fahiş fiyatlara tepki göstermişlerdi: Bakanlıktan yanıt geldi - Resim : 2

Fahiş fiyatlara tepki göstermişlerdi: Bakanlıktan yanıt geldi - Resim : 3

Ticaret Bakanlığı, Sony Euroasia'dan şu bilgileri istedi:

- Fiyat artışlarının nedeni
- Euro'ya endeksli ürünlerin diğer Avrupa ülkelerinde hangi fiyatla satıldığı ve bu fiyatlar ile maliyet unsurlarının Türkiye piyasasıyla paralellik gösterip göstermediğine dair detaylı bilgi
- Döviz endeksli fiyat politikanız çerçevesinde ürünlerin fiyatlarını arttırırken, döviz düştükten sonra fiyatların neden indirilmediği hakkında bilgi
- Bu maddelere ek olarak 7 maddede daha mali politikalarla ilgili bilgi isteniyor.

Yurt dışında $59.99 / €69.99 / £59.99 fiyat ile satılan AAA bir oyun ülkemizde PlayStation 4 tarafından 469,00 TL'ye sabitlenmiş durumda. Bu soruşturma sonucunda fiyatlarda bir düzenleme olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Etiketler
Bakanlık Ticaret Bakanlığı Türkiye PlayStation