Süper gelişmiş fareler yüzünden soyları tükenmek üzere!

Süper boyutlu fareler, Güney Atlantik'teki uzak bir adada milyonlarca deniz kuşu civcivini öldürüyor ve bazı nadir türlerin yok olmasına neden oluyor.

Süper gelişmiş fareler yüzünden soyları tükenmek üzere!

Süper boyutlu fareler, Güney Atlantik'teki uzak bir adada milyonlarca deniz kuşu civcivini öldürüyor ve bazı nadir türlerin yok olmasına neden oluyor. RSPB'den yapılan bir araştırmaya göre, fareler Gough Island'ı evlerine getiren milyonlarca kuşun yumurtalarını ve civcivlerini yemeyi öğrendi.

FARELER, MİLYONLARCA YUMARTAYI YİYEREK CİVCİVLERİ ÖLDÜRÜYOR

Gough Island, 10 milyondan fazla kuşa ev sahipliği yapan, dünyanın en önemli deniz kuşu kolonilerinden biri olarak kabul edilen, Birleşik Krallık Denizaşırı Toprakları'ndadır. Araştırma grubu, eylemsiz olarak, tehlike altındaki Tristan albatrosunun soyu tükeneceğini söylüyor.

Fareler 19. Yüzyılda denizciler tarafından 91 metrekarelik volkanik adaya tanıtıldı. Kemirgenler, deniz kuşu yumurtaları ve civcivler için bir tat geliştirerek küçük arazi üzerindeki sınırlı kaynaklara adapte olmuşlardır.

FARELER SÜPER BOYUTLU BİR HALE GELDİ

Video kameralar, canlı civcivleri yiyen dokuz fareye kadar gruplar kaydetmiştir. Başarılarının bir sonucu olarak, fareler "süper boyutlu" haline gelmiştir. Ev farelerinden 2 kat daha büyüktürler.

Süper gelişmiş fareler yüzünden soyları tükenmek üzere! - Resim : 1

ADADAKİ TÜM KUŞ TÜRLERİ İÇİN TEHLİKELİ HALE GELDİLER

İrlanda Cumhuriyeti Koleji Cork'tan Dr Anthony Caravaggi, “Gough'daki deniz kuşlarının çoğu küçüktür ve yuva yaparlar. Civcivler çok minik olduklarından kaçış yolları yoktur ve bu yüzden fırsatçı bir fare için bu civcivler son derece kolay bir av oluştururlar. Fareler o kadar iyi beslendiler ki, daha büyük hale geldiler. Şu anda tüm deniz kuşlarına, hatta diğer küçük deniz kuşlarından daha büyük olan Tristan albatros civcivlerine bile saldırıyorlar." dedi.

Süper gelişmiş fareler yüzünden soyları tükenmek üzere! - Resim : 2