iPhone kullananlar dikkat! Yeni dönem başladı

iOS 12 güncellemesi ne zaman yayınlanacak? iOS 12 hangi cihazları destekliyor? İşte iOS 12 ile ilgili tüm detaylar...

iPhone kullananlar dikkat! Yeni dönem başladı

iOS 11 kullanan pek çok kişi iOS 12’yi merakla bekliyordu. iOS 12 akşam saatlerinde yayınlandı. iOS 12 güncellemesi neredeyse tüm iPhone modellerinin performansını ciddi şekilde artıracak. Peki iOS 12 hangi cihazları destekliyor? İşte iOS 12 ile ilgili tüm detaylar...

Apple'ın ilk olarak WWDC 18 etkinliği kapsamında dünyaya duyurduğu iOS 12, Apple'ın pek çok yeniliği içinde barındıran en yeni mobil işletim sistemi olacak. iOS 12'nin yayınlanmasıyla birlikte mevcut pek çok iPhone modeli ve iPad'ler yenilenecek. Peki iOS 12 ile ne değişecek? Kimler yükleyebilecek?

iOS 12 akşam saatlerinde yayınlandı.

iOS 12'nin yayınlanmasıyla birlikte gözle görülür pek çok şey değişecek.

iOS 11 kullanan pek çok kişi iOS 12’yi merakla bekliyor zira iOS 11, hataların bol olduğu bir işletim sistemiydi.

Apple bu defa büyük yenilikler yerine hata çözümlerine daha fazla odaklandı. Şirket, iOS 12’nin iOS 11’e göre iki kat daha performanslı çalıştığını iddia ediyor.

iOS 12 ile birlikte neredeyse tüm iPhone modellerinin performansı ciddi şekilde artacak. Hatta Apple’ın açıklamasına göre test edilen bir iPhone 6S’te uygulama açılışlarında %40 daha iyi performans alındı.

iOS 12, kamera uygulamasının performansını da artırıyor. Öyle ki; iOS 12 ile birlikte %70 daha hızlı fotoğraf çekebileceksiniz.

iOS 12, çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi için ARKit 2 ile birlikte geliyor. Üstelik ARKit 2 ile birlikte artırılmış gerçeklik oyunlarını arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceksiniz.

iPhone kullananlar dikkat! Yeni dönem başladı - Resim : 1

Apple, iOS 12 ile yalnızca artırılmış deneyimini geliştirmekle kalmıyor, paylaşmayı da kolaylaştırıyor. Şirket, artırılmış gerçeklik deneyimlerini paylaşmayı kolaylaştıracak bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştı.

Measure uygulaması sayesinde artık artırılmış gerçeklik kullanarak herhangi bir nesnenin ya da mekanın uzunluğunu, genişliğini ya da yüksekliğini ölçebileceksiniz.

iOS 12 ile birlikte gelen Siri Kısayolları, sesli asistanınıza şartlı komutlar atamanıza imkan verir. Örnek olarak ‘Siri burası çok karanlık’ dediğinizde Siri’nin otomatik olarak flaşı açmasını sağlayabilirsiniz.

Apple, iOS 12 ile Finans uygulamasını yeniden elden geçiriyor ve tasarımını güncelliyor. Ayrıca Apple News entegrasyonu sayesinde takip ettiğiniz hisseler hakkında haberleri Apple News’te görüntüleyebileceksiniz.

iOS 12 ile birlikte Apple CarPlay Google Haritalar başta olmak üzere üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını kullanabileceksiniz.

iOS 12 ile bildirim merkezi de yenileniyor. Artık belirli bir uygulamaya ait bildirimler tek bir bildirim kartında toplanıyor. Ayrıca bildirimler ile ilgili ayarlara bildirim merkezinden ulaşabiliyorsunuz.

iOS 12 ile birlikte hayatımıza girecek Screentime uygulaması, kullanıcıların iPhone ya da iPad kullanım alışkanlıklarını kontrol etmesine, gerekli gördüğü halde bazı sınırlamalar belirlemesine imkan tanır.

Apple, iOS 12 ile Messages uygulamasına adeta Snapchat’i entegre ediyor. Artık Messages uygulamasını kullanarak gönderdiğiniz fotoğraflara çıkartmalar, metinler ya da efektler ekleyebilirsiniz.

Grup görüntülü görüşme özelliğine önem veriyorsanız, iOS 12 sizi fazlasıyla memnun edecek. Zira iOS 12 ile FaceTime’da 32 kişiye kadar grup görüntülü görüşme gerçekleştirmek mümkün olacak.

Etiketler
iPhone