Dijital dünyada Türkiye: İçerik üretiminde ne kadar öndeyse, internet hızında o kadar geride

Dijital 2021 raporuna göre Türkiye, dünyanın en yavaş internet hızına sahip ülkelerinden biri. Ancak buna rağmen en çok üretilen web sitesi içeriği dilinde Türkçe, dördüncü sırada.

Dijital dünyada Türkiye: İçerik üretiminde ne kadar öndeyse, internet hızında o kadar geride

Dijital dünya her geçen gün daha da büyürken, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlarındaki kapanma dönemi ve sonrasında internet kullanımı dünya genelinde arttı. 16-74 yaş grubundakilerde internet kullanımı geçtiğimiz sene yüzde 82,6'ya ulaşan Türkiye'deyse en önemli sorun, yavaş internet.

We Are Social ve Hootsuite ortak çalışması sonucu yayınlanan Dijital 2021 raporuna göre dünyada kablolu internet hızı ortalaması 96.43 megabitken, Türkiye 28.89 megabitle en yavaş kablolu internet hızına sahip beş ülkeden biri.

Dijital dünyada Türkiye: İçerik üretiminde ne kadar öndeyse, internet hızında o kadar geride - Resim : 1

Endonezya, Fas, Kenya ve Nijerya ise Türkiye'den sonra gelen ve sıralamanın en sonunda olan ülkeler.

Dijital dünyada Türkiye: İçerik üretiminde ne kadar öndeyse, internet hızında o kadar geride - Resim : 2

Mobil internet hızındaysa dünya ortalaması 42.70 megabit. En hızlı mobil internet Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunuyor ve 177.52 megabit hıza sahip. Sıralamanın devamında 169.03 megabit ile Güney Kore ve 155.89 megabit ile Çin yer alıyor. Türkiye, 34.79 megabitle burada da dünya ortalamasının altında kalıyor.

TÜRKÇE, EN ÇOK ÜRETİLEN WEB SİTESİ İÇERİĞİNDE 4. SIRADA

Ancak internet hızına rağmen, dünyada en çok üretilen web sitesi içeriği dilinde Türkçe 4. sırada.

Alexa.com’dan gelen trafik sıralaması verilerine göre, İngilizce, Rusça ve İspanyolca’nın ardında dördüncü sırada Türkçe var. Yani dünyadaki en iyi 10 milyon sitenin yüzde 3.7’si Türkçe.

SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Sosyal medya kullanımı oranında Türkiye, yüzde 53.6'lık dünya ortalamasının üzerinde. Ülkede nüfusun yüzde 70.8’i sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor.

Dijital dünyada Türkiye: İçerik üretiminde ne kadar öndeyse, internet hızında o kadar geride - Resim : 3

Bu sıralamada yüzde 99.0’lık bir oranla Birleşik Arap Emirlikleri başı çekiyor. Sosyal medya kullanım oranı en az olan yer ise yüzde 15.8’lik oranla Nijerya.

Türkiye’de sosyal medyada geçirilen günlük ortalama süre 2 saat 57 dakika.

Globalwebindex raporuna göre, sosyal medyada geçirilen günlük süre, dünyada kişi başı 2 saat 25 dakika. Türkiye’de ise 2 saat 57 dakika. Sosyal medya kullanımı en fazla olan yer ise 4 saat 15 dakika ile Filipinler. Bu veri yalnızca Instagram, Facebook, Twitter vb. sosyal kanalların kullanım süresi.

TÜRKİYE'DE İNTERNET KULLANICILARININ ORTALAMA 9.4 FARKLI HESABI VAR

Dünyada internet kulanıcılarının ortalama 8.4 sosyal medya hesabı var. Bu sıralamada başı 11.4 ile Hindistan çekiyor. Türkiye’de ise kişi başı ortalama 9.4 sosyal medya hesabı bulunuyor.

Dijital 2021 Raporu'nun Retro Digital Marketing tarafından yayınlanan geniş kapsamlı sonuçları için tıklayın

Etiketler
Inter Türkiye