IGTV tarih oluyor! Instagram yeni özelliğini duyurdu

Instagram bugün yeni bir özelliğini duyurdu. IGTV ve normal akışta yer alan videolar, artık Instagram Video çatısı altında birleşiyor.

IGTV tarih oluyor! Instagram yeni özelliğini duyurdu

Instagram önceki akşam büyük bir kesintiyle gündeme geldi. Gece geç saatlerde kullanıcılar yeniden platforma erişmeye başladı.

Olayın etkisi halen daha gündemden düşmemişken şimdi şirket yeni bir haberle karşımıza çıktı. Yapılan açıklamaya göre IGTV ve normal akışta yer alan videolar, Instagram Video adı altında birleştirildi.

Instagram Video sekmesi, kullanıcıların profilinde, Reels ikonunun hemen yanında sergileniyor. Bu değişiklikle birlikte, insanlar yeni ve geliştirilmiş bir video arayüzüne erişebilecek. Şirket ayrıca videolar için kırpma, filtreler, kişiler ve konum etiketleme ile insanların video oluşturmayı daha sorunsuz hale getirmelerine yardımcı olacak yeni özellikler ekleyecek.

INSTAGRAM VİDEO RESMEN HAYATIMIZA GİRDİ

Alexandru Voica adlı Facebook sözcüsü, Instagram’a gelen yeni video özelliğini Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı. Voica’nın ifadelerinde şunlar yer alıyor: “Bugünden itibaren IGTV ve akıştaki videoları tek bir formatta birleştiriyoruz: Instagram Video! Ayrıca, insanların yeni video içeriğini keşfetmesini kolaylaştırmak için, bu birleşik video formatının yaşayacağı profilinize yeni bir Video sekmesi sunuyoruz.”

Kullanıcıların Instagram’da geçirdiği vaktin yarısı, yapılan araştırmalara göre video izleyerek tamamlanıyor. Bugün kullanıma açılan yeni video özelliği de şirketin artık bu alana daha fazla yatırım yapacağına işaret ediyor.

INSTAGRAM SEÇİLMİŞ KİŞİLER ÖZELLİĞİNİ DENEMEYE BAŞLADI

Bu yeni özelliğin yanı sıra Instagram, yakın zamanda Yakın Arkadaşlar için “Seçilmiş Kişiler” adlı yeni bir yaklaşımı test etmeye başladı. Bu işlev, Yakın Arkadaşlar özelliğinin yeniden isimlendirilmiş hali olarak şu anda Brezilya’da test ediliyor. Bu liste kullanıcılarının bazı gönderilerde işaretini kaldırabilmeniz dışında, Yakın Arkadaşlar listesine benzer şekilde çalışacak. Özellik şu şekilde kullanılabiliyor:

Instagram Hikayeler sekmesini açın. Bir fotoğraf ya da video yükleyin. Paylaş butonuna tıklayın.

Hikayenizi görmesini istediğiniz tüm profilleri görmek için “Seçilen Kişiler”i işaretleyin.

Profilleri seçerek veya işaretlerini kaldırarak Hikayenizi kimlerin görebileceğini değiştirin.

Listeniz yeniden düzenlenene kadar değişmeden kalacaktır.

Etiketler
Instagram