Twitter, Türkiye'de test ettiği özelliği geri çekti

Twitter, dünyada ilk kez Türkiye'de test etmeye başladığı reaksiyon özelliğini geri çektiğini açıkladı.

Twitter, Türkiye'de test ettiği özelliği geri çekti

Twitter, geçtiğimiz hafta dünyada ilk defa Türkiye’de reaksiyon işlevini kullanıma açtı.

Shiftdelete'den Faruk Doğan'ın haberine göre; Facebook’tan alışık olduğumuz bu özellik, platform içerisindeki bir tweete, retweet ve beğenmenin dışında kahkaha, alkış gibi emojilerle tepki verme olanağı sağlıyor.

Bazen paylaşılan bir tweet hakkındaki düşüncelerimizi sadece beğenerek ifade edemiyoruz. Özellikle üzüntülü durumlarda kullanıcıların başına gelen bu duruma çözüm geliştirmek isteyen platform; duyguları farklı şekillerde ifade etmek amacıyla emoji tepkilerini geliştirdiğini ifade etmişti.

Twitter, reaksiyon özelliğini duraklattı

Mobil uygulamada veya web’de Twitter reaksiyonlarını göremiyorsanız endişe etmeyin. Sizde bir sorun yok. Platform bugün yaptığı açıklamada, özelliği geçici olarak kapattığını bildirdi. Gerekçe olarak ise “teknik aksaklıklara” işaret eden şirket, geri ne zaman kullanıma açıp açmayacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Twitter, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Reaksiyon özelliğinin kaldırılmış olmasına rağmen, hala bazı kullanıcılarda çalışmaya devam ediyor. Ancak verilen emoji tepkisi, söz konusu tweete eklenmiyor.

Yani ne kadar emoji düğmelerine bassanız da, uygulamaya yansımıyor. Ayrıca önceden tepki eklenmiş olan tweetlerdeki emojiler de artık gözükmüyor.

Etiketler
Twitter Türkiye