Facebook yine özür dilemek zorunda kaldı

Facebook, Lombok depreminde yanlışlıkla kutlama balonları ve konfeti uçurdu, ardından özür diledi.

Facebook yine özür dilemek zorunda kaldı

Facebook, Endonezya'nın Lombok adasında Pazar günü 130'dan fazla kişinin öldüğü deprem sonrasındaki mesajlarda yanlışlıkla kutlama balonları ve konfeti uçurdu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; yanlışlık, Endonezce'de "selamat" (selamet) kelimesinin hem "esenlik - güvendeyim" hem de "tebrikler" anlamına gelmesinden kaynaklandı. Kullanıcıların mesajlarında bu kelime geçince, otomatik olarak balonlar ve konfeti uçtu.

Facebook yine özür dilemek zorunda kaldı - Resim : 1

Facebook bir süre sonra yanlışlığı fark edip, Endonezya'da balonlu kutlama özelliğini devre dışı bıraktı. Şirket, "bu talihsiz hatadan dolayı üzüntü duyduğunu" açıkladı.

131 KİŞİ ÖLDÜ

Endonezyalı yetkililer, 131 kişinin öldüğü 6.9 büyüklüğündeki depremde on binlerce evin yıkıldığını, 156 bin kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

Depremde ev, okul ve camilerin enkazı altında kalanları kurtarmak için çabalar sürüyor. Ancak dağlık bölgede yolların ve köprülerin zarar görmesi nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Yetkililer, daha fazla sağlık personeli yardım malzemesine ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Lombok açıklarındaki Gili adasında tüm turistler tahliye edildi.

Etiketler
Facebook