Mutasyona uğramış koronavirüsü tespit eden kit geliştirildi

Rus bilim insanları, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüsü hızlı şekilde tespit edebilen bir test kiti geliştirdiklerini duyurdu.

Mutasyona uğramış koronavirüsü tespit eden kit geliştirildi

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, Aralık ayı sonunda İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından duyurulan ve birçok başka ülkede rastlanılan yeni koronavirüs mutasyonunu tespit edebilen bir test kiti geliştirdiklerini açıkladı.

Birleşik Krallık Hükûmeti Bilimsel Baş Danışmanı Patrick Vallance, yeni mutasyonun öncekine göre yüzde 70 daha hızlı yayılabileceğini açıklamıştı.

90 dakika içinde sonuç veriyor

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Yeni test kiti, mutasyonlu virüsü hızla tespit ediyor. Test kapasitesi yüksek olduğu için çoklu test örneklerinde yanlış tanı yapılması önleniyor” ifadeleri yer aldı. Kurum ayrıca test kitinin klinik deneylerden geçtiğini ve doğruluk seviyesinin yüksek olduğunu belirtti.

Kurum geçen hafta COVID-19’u yüksek doğruluk payıyla tespit edebilen ve süreci 3 veya 4 kat hızlandırabilen bir test kitinin geliştirildiğini açıklamıştı.

Geleneksel PCR koronavirüs testinin sonuçlanması 5 saati bulurken Rusya tarafından geliştirilen yeni test kitinin sadece 90 dakikada sonuç verebildiği belirtildi.

Etiketler
İngiltere