Elon Musk'tan Taylan'daki çocuklar için çılgın proje

Tüm dünya Tayland'daki bir mağarada mahsur kalan çocukların kurtarılmasını bekliyor. İş insanı ve mucit Elon Musk çocuklar için ufak boyutlarda bir denizaltı çalışması talimatı verdi.

Elon Musk'tan Taylan'daki çocuklar için çılgın proje

Yaklaşık 2 haftadan beri Tayland’ın Chiang Rai bölgesindeki bir mağaranın derinliklerinde mahsur kalan Taylandlı 12 çocuk ve 25 yaşındaki futbol antrenörlerini kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma sırasında geçen hafta donanma dalgıç ekibinin eski üyesi Saman Gunan isimli dalgıç hayatını kaybederken, zaman daralıyor…

Yürüdükleri dar geçiş suyla kapandığı için geri dönemeyen ve hiçbirinin yüzme bilmediği öğrenilen çocuklar hakkında yetkililer, “Su çamurlu olacak ve kurtarma operasyonu sırasında çocuklar bir şey göremeyecekleri için kolaylıkla panik olabilir” yorumunu yapmıştı. Yağış mevsiminde mağaraya girilmemesi uyarısına rağmen mağaraya giren çocukları kurtarmak için ise ABD’den bir teklif geldi. Tesla’nın kurucusu ve SpaceX ile zamanın ötesinde icatlara imza atan Elon Musk konuya dahil oldu.

Elon Musk'tan Taylan'daki çocuklar için çılgın proje - Resim : 1

Musk, Taylan’daki çocukları kurtarmak için hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu duyurdu. Milyarder iş insanı, 9 kişilik mühendis ekibini Tayland’a gönderdiğini açıklarken çocukların boylarını uygun denizaltılarla kurtarılabileceklerini iddia etti. Sosyal medya üzerinden Tayland’daki yetkililerden bilgi aldığını söyleyen Musk, “En mantıklı kurtarma yolu ufak, çocuk boylarında bir deniz altı yapmak. Bunu da sıvı oksijen transferi gerçekleştirerek yapabiliriz. Falcon roket gövdesi kullanılabilir. Bu sayede iki dalgıç tarafından kolaylıkla taşınabilir ve en dar geçitlerden geçebilir” dedi.

Elon Musk'tan Taylan'daki çocuklar için çılgın proje - Resim : 2

Etiketler
Elon Musk Tayland