O ülkede yüz taramalı check-in dönemi başlıyor

Avustralya, pasaport kontrol sürecinden insanları çıkarmaya giderek daha fazla yaklaşıyor.

O ülkede yüz taramalı check-in dönemi başlıyor

2017 yılı başlarında duyurulan yüz tanıma sistemine geçiş sürecinde bir adım daha atıldı ve bu haftadan itibaren Sidney Havaalanında seçilmiş uçuşlarda yolcuların check-in işlemleri yüz tarama sistemiyle yapılacak.

Sydney Airport CEO’su Geoff Culbert verdiği demeçte, “başından beridir Qantas ile çalışıyoruz ve bu teknolojiyi denerken de onlarla çalışmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. “Gelecekte pasaport sırasında veya check-in yaparken çantanızda pasaportunuzu aramak zorunda kalmayacak, telefonunuzdan biniş kartınızı göstermeye çalışmayacak veya giriş kartınızla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Yüzünüz bu süreçlerin tamamında hem pasaportunuz hem de biniş kartınız olacak.” diye ekledi.

Şimdilik sınırlı sayıda uçuş ile denemelerin yapılacağı bu teknolojinin bir gecede entegre edilmesi tabi ki beklenemez. Sidney’in 43 milyonluk yıllık ziyaretçi sayısını düşünecek olursak eğer entegrasyon ciddi bir zaman alacak ve aynı zamanda süreç, gizlilik ve güvenlik problemleriyle dolu olacaktır.

Bu kadar büyük bir entegrasyonun devlet ve büyük kuruluşlar aracılığıyla yapılıyor olması bir çok kişi tarafından şüpheyle karşılaşılıyor. “Stadyumlar, alışveriş merkezleri ve havaalanı gibi yerlerde bu teknolojilerin kullanılması büyük faydalar sağlayabileceği gibi büyük sorunlara da neden olabilir” diyor Canberra Üniversitesi’nden asistan profesör Bruce Baer Arnold. “Sorun, elinde çekiç bulunduranların her şeyi çivi olarak görmeye başlayıp başlamayacağıdır.”

Şimdilik uluslararası seçkin uçuşlarda check-in, biniş kartı alma ve bağaj teslim gibi bişlemlerde kullanılacak olan bu teknolojinin ilerleyen dönemlerde gümrük geçişlerine de entegre edilmesi planlanıyor.

Etiketler
Avustralya Pasaport