WhatsApp’tan kullanıcılara büyük yenilik!

WhatsApp kullanıcı deneyimini çok daha iyi hale getirmek üzere önemli yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

WhatsApp’tan kullanıcılara büyük yenilik!

Bu yeniliklerden birisi olan WhatsApp şüpheli bağlantı tespiti ise kullanıcıların güvenliği ve gizliliği için büyük bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

WhatsApp şüpheli bağlantı tespiti ile kullanıcılar korunacak!

Google Play Beta Programı ile sunulan Android için WhatsApp 2.18.206 beta sürümü popüler mesajlaşma uygulaması için önemli bir yeniliği de beraberinde getiriyor. 2.18.204 beta sürümünden bu yana üzerinde çalışıldığı belirtilen şüpheli bağlantı tespiti, gerekli geliştirme sebepleri ile henüz mevcut olmasa da özelliğin ne şekilde ve ne amaçla çalışacağı belli durumda.

WhatsApp’tan kullanıcılara büyük yenilik! - Resim : 1

Kullanıcıları yıllardır süregelen ve sınırlandırmanın oldukça zor olduğu spam belasından kurtaracak olan yeni özellik ile WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan şüpheli bağlantıların tespiti konusunda yardım sağlanacak. Bir bağlantı içeren mesaj aldığınıza, WhatsApp bu bağlantının analizini gerçekleştirecek.

Analiz sonrasında bağlantının sizi sahte ve alternatif bir web sitesine gönderip göndermeyeceği ortaya çıkartılmış olacak. Şüpheli bağlantının tespit edilmesi durumunda ise mesaj kırmızı etiket ile işaretlenecek. Uygulamanın yana yakıla şüpheli olduğunu belirttiği bağlantıyı hala açmak istemeniz durumun da ise son bir kez uyarılacaksınız.

WhatsApp’tan kullanıcılara büyük yenilik! - Resim : 2

WhatsApp, paylaştığınız veya alıcı olduğunuz bir bağlantıyı olağan dışı karakterler bulmak için her analiz ettiğinde bu sürecin yerel olarak gerçekleştirileceğinin altını çiziyor. Yani WhatsApp sunucularına hiçbir veri gönderimi gerçekleştirilmeyecek. Daha sonraki güncellemeler ile kullanıcıların da şüpheli bağlantıları elle rapor etmesi özelliğinin de uygulama dahil edilmesi bekleniyor.

Etiketler
WhatsApp